kelmis17565scr_6ef79f1ba7eb995.jpg

Zwembad Kelmis

Zwembad Kelmis

Vlak bij het drielandenpunt bouwden we een energiezuinig bad met efficiënte indeling ten aanzien van controle. Vanuit de badmeesterruimte, waar zich ook de kassa bevindt, is niet alleen het bad, maar ook de entree, cafetaria en kleedruimten te zien waardoor de personele bezetting tot een minimum beperkt blijft. Eenmaal binnen vindt de bezoeker zowel een sportbad als ook een instructiebad, kinderbad en cafetaria. Het zwembad biedt dezelfde mogelijkheden voor mensen zonder en met een beperking door onder andere rolstoelliften en een speciale zwembadtrap te voorzien.

Energiezuinig
Ook aan het milieu is veel aandacht besteed, wat ook leidt tot lagere bedrijfskosten. Daarvoor zijn maatregelen genomen variërend van isolatie, rolafdekking op de baden om warmteverlies te beperken en waterbesparing op douches tot regenwateropvang, energiezuinige verlichting, warmteterugwinning en zonneboilers. Ook wordt 70% van het zwembadwater via een maatwerk waterzuiveringsinstallatie hergebruikt.

Opdrachtgever
Gemeente Kelmis
Architect
Pos 4
Plaats
Kelmis

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Borgerschool Joure_032 bijgesneden.jpg

Brede school, Joure-zuid

Brede school, Joure-zuid

De Brede school in Joure-zuid is een veelkleurig gebouw op een parkachtig perceel. Het thema is `Kleuren in het park’. De verschillende gebruikers hebben elk een eigen inhoudelijke kleur gegeven aan de Brede School en haar programma. Het gebouw is ook letterlijk veelkleurig: elke participant koos een eigen kleurenpalet dat past bij de eigen identiteit en de gewenste sfeer. Door de grote verscheidenheid aan planten kleurt het park rond de school mee met de seizoenen.

Het gebouw heeft volumegarantie: er is vooraf berekend wat het maximale energieverbruik zal zijn. Het energieverbruik wordt onder meer beperkt door een goede isolatieschil. Pellikaan besteedde maximale aandacht aan de kwaliteit van het gebouw en stemde vervolgens de installaties af op de eisen en wensen van de gebruikers. Zo werd een comfortabele leer- en werkomgeving gecreëerd met een bijzonder laag energieverbruik.

De brede school biedt een thuis aan 2 basisscholen, kinderdag- opvang, buitenschoolse opvang, centrum voor de kunsten, kantoor voor een  welzijnsorganisatie, gymzaal (tevens te gebruiken als theater) en is voorzien van een parkachtig buitenterrein.

Het project bevat duurzame aspecten, zoals een groen dak, triple beglazing, duurzame houten en Rockpanel gevels, en voldoet ruimschoots aan Frisse Scholen Klasse B.

Brede School Joure Zuid is op een innovatieve manier aanbesteed volgens een DBMO model. Lees verder.

Totaal: 4.300 m² bvo.

Opdrachtgever
Gemeente De Friese Meren via Facilicom Service Group
Architect
Bureau Bos
Plaats
Joure
Opleverdatum
juli 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


Stiennen Flier Joure_016-HDR.jpg

Sportief Knooppunt, Joure

Sportief Knooppunt, Joure

Het sportief knooppunt Joure is een uitbreiding van het bestaande zwembad met een sporthal en een recreatieve uitbreiding van het bad aan de ligweide met een wildwaterbaan van ruim 70 m en een ovale geïsoleerde glijbaan van 55 m lang en een plonsbad waar beiden in uitkomen. Samen met het zwemmersterras is hier een geheel nieuwe tropische ambiance gecreëerd. Het buitenbad van 150 m2 is af te dekken om energieverlies te voorkomen.

Ook binnen zijn vele maatregelen genomen voor nu en de toekomst om de zweminstallaties zo energiezuinig mogelijk te maken, bijvoorbeeld lage weerstand filters, en een korte tracé van de badwaterleidingen met weinig bochten.

De sporthal heeft een vloeroppervlak van 28 x 48 m en is met scheidingswanden in drieën op te delen. De toestellenberging is één grote ruimte waardoor toestellen in de verschillende zalen uit te wisselen zijn, zonder door de zaaldelen te hoeven lopen. Verder worden in de toestellenberging extra grote en verhoogde deuren geplaatst voor het grotere materiaal.

Een deel van het gebouw is bestaand, maar de nieuw- en oudbouw zijn als één geheel ontworpen met een nieuwe uitstraling. De glazen gevelelementen in de nieuwe bouwdelen maken het gebouw licht en duidelijk herkenbaar. ’s Avonds worden deze gevelelementen met LED verlicht. In het heldere overzichtelijke sportgebouw kunnen gebruikers en beheerders prettig sporten en werken in een compact en betaalbaar gebouw.

De Leeuwarder Courant probeerde de glijbanen uit:

Opdrachtgever
Gemeente Joure
Architect
Hooper Architects
Plaats
Joure

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


mauritskadegevel3.jpg

Healthclub Mauritskade, Den Haag

Healthclub Mauritskade, Den Haag

Aan de Mauritskade in Den Haag stond al in 1883 een zwembad. Nu wordt op deze zelfde locatie een nieuw, modern wellness/fitness- en schoonheidscentrum gerealiseerd. Met dezelfde uitstraling, met behoud van originele elementen zoals hergebruikte gietijzeren kolommen en karakteristieke halfronde boogjes op de eerste verdieping.

Ook het ontwerp is gebaseerd op dat van het oorspronkelijke gebouw en het past dan ook naadloos in het straatbeeld. Het nieuwe centrum wordt gebouwd boven op een bestaande ondergrondse parkeergarage.

De voormalige “zwem- en badinrichting” biedt straks niet alleen passende faciliteiten zoals zwembad, sauna’s en een stoombad, maar ook fitnessruimte en een dansstudio. Ook schoonheidsbehandelingen zullen hier worden aangeboden en er komt een restaurant.

130 jaar na opening maakt het oude damesbad plaats voor een totaal wellness aanbod als de Caesar Fitness + Spa Resort.

Opdrachtgever
Lirema BV
Architect
Thijs Drenth / Strategie Architecten
Opleverdatum
eind 2013

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


Hotel Van der Valk, Uden

Hotel Van der Valk, Uden

Buiten de kern van Uden, dicht bij het ziekenhuis en met een directe aansluiting op de A50 is Hotel Van der Valk Uden-Veghel gerealiseerd.

Maanden voor de oorspronkelijke opleverdatum ging het nieuwe vier sterren hotel open. Zoals Harry Heinrichs tijdens de opening opmerkte, was het de samenwerking tussen de gepassioneerde families Van der Valk en Pellikaan die het mogelijk maakte dat het vier sterren hotel binnen 8 maanden na de start van de bouw al gasten kon ontvangen. De integratie van pull planning technieken in onze organisatie heeft daar zeker ook zijn vruchten afgeworpen.

Op drie verdiepingen zijn er 105 kamers en 11 zalen voor vergaderingen, presentaties en conferenties. Het restaurant en de zalen zijn voorin geplaatst, achterin zijn de hotelkamers over twee vleugels verdeeld. Aan de voorzijde grenzen ruime terrassen aan een vijver. Natuurlijk zijn er voldoende parkeervoorzieningen.

In het ontwerp is rekening gehouden met de omgeving. Zo vermindert een  geluidswand de overlast van de A50. Een deel van het gebouw heeft een groen dak en er zijn zonnepanelen geplaatst.

Opdrachtgever
Van der Valk
Architect
Rutten & Rooze Architecten
Plaats
Uden

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


LisseWaterkanten_182_3072.jpg

Sportcentrum De Waterkanten, Lisse

Sportcentrum De Waterkanten, Lisse

De sporthal in Design & Build Sportcentrum De Waterkanten is in drie delen op te splitsen en biedt zitplaatsen aan 200 toeschouwers. Ook bij het 25 meter wedstrijdbad zijn 100 zitplaatsen. Het heeft verder een duikplank en een beweegbare bodem. Ook het instructiebad heeft een beweegbare bodem. Bij het recreatiebad zijn bubblebanken, een stroomversnelling, een whirlpool, een glijbaan van 60 meter, en voor de kleintjes een peuterbad. Daarnaast zijn er twee gymzalen en algemene ruimten voor onder meer horeca. Samen is dat ca. 2.500 m² aan zwembad en 5.900 m² aan sporthal met voorzieningen. Verder wordt er een parkeergarage gebouwd voor 150 auto’s. Zowel leerlingen van de naastgelegen school als ook verschillende lokale sportverenigingen zullen gebruik maken van het gebouw.

De Waterkanten is een groot nieuwbouwproject met diverse woonwijken, sportfaciliteiten, scholen, waterrecreatie en horeca. Voor het hele plan van de Waterkanten is hoog ingezet op duurzaamheid. Zo is het sportcentrum aangesloten op een warmte-koude opslag en gaat de opdrachtgever uit van een GPR-score van 9. Hierbij wordt er getoetst op energieverbruik, milieubelasting, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Ook worden er maatregelen genomen om het energieverbruik (EPC-score) 10% lager te laten zijn dan de geldende normen. Bij de isolatie van het sportcentrum gaat Pellikaan bijvoorbeeld uit van een Rc-waarde van 5 en krijgt het zwembad drievoudige beglazing.
Totaal 6700 m² BVO

zie ook www.dewaterkanten.nl

Opdrachtgever
PPS Gemeente Lisse / ABC Vastgoed
Architect
pos4 en Strategie architecten
Plaats
Lisse

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


DSC_1485.jpg

Wonnemar, Marktheidenfeld

Wonnemar, Marktheidenfeld

Het nieuwe thermencomplex voor gemeente Marktheidenfeld heeft een sport- en vrijetijdsbad, een thermendeel en een saunadeel. Daarnaast is er nog het bestaande openluchtbad, dat behouden is gebleven en volledig is gerenoveerd. In het ingangsgebied bevindt zich ook een restaurant.

Het zwembaddeel met lesbad, kinderbad, 25 meter bad en glijbaan is ’s zomers ook vanuit het gerenoveerde openluchtbad toegankelijk.

Sauna en Thermengebieden
Het grootschalige saunagedeelte biedt verschillende sauna’s, stoomruimte, massagekamer, rasul, thalasso, rustruimten en ontspannende baden. In de saunatuin zijn nog twee sauna’s te vinden. Daarnaast is er een Thermengebied met onder meer een binnen-buiten zoutbad, massagebad, en diverse baden met bronwater.

Exploitant InterSPA is onze opdrachtgever en won het project, met Pellikaan, in een PPS competitie voor Design, Build, Finance, Maintain en Operate.

Opdrachtgever
PPS InterSPA Gruppe / Gemeente Marktheidenfeld
Architect
i-Plan
Plaats
Marktheidenfeld
Opleverdatum
december 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


IMG_6190.jpg

Vital Resort Oversum Winterberg

Vital Resort Oversum Winterberg

In het kuuroord Winterberg bouwde Pellikaan een uniek multifunctioneel resort. Het Oversum – Vital Resort biedt faciliteiten voor sport, ontspanning, gezondheid, toerisme en het zakenleven. Dit project werd in een PPS-project met Gemeente Winterberg en investeerder sab verwezenlijkt.

Het bijzondere complex bestaat uit een zwembad met diverse binnen- en buitenbaden, een fitness club, een sauna met saunatuin, een wellness en gezondheidsdeel met fysiotherapie en artsenpraktijk, toeristeninformatie, gemeentezalen, viersterrenhotel met 80 kamers en suites, conferentieruimte en horeca.

De opvallende architectuur van dit complex wordt gedomineerd door een elegante houtconstructie in de vorm van een dennenappel. Daarin is op zeven verdiepingen het hotel gehuisvest. Alle andere gebouwen zijn op twee niveaus aangelegd en zijn harmonieus in het kuurparklandschap ingebed.

Opdrachtgever
PPS sab AG / Gemeente Winterberg
Architect
FormA Architekten
Plaats
Winterberg

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


de Melodie_115 aang.jpg

Brede school De Melodie, Rijswijk

Brede school De Melodie, Rijswijk

Pellikaan realiseerde brede school De Melodie in de Muziekbuurt in Rijswijk. In één gebouw is er plaats voor een school, (buitenschoolse) opvang, sport en cultuur. Zo vind je er naast de verschillende stam- en groepslokalen een theatertribune, een speellokaal en een sportzaal. Kinderen kunnen hierdoor in één gebouw deelnemen aan verschillende activiteiten.

Het gebouw voldoet ruimschoots aan de eisen van het Frisse Scholen programma. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk thema. Een van de maatregelen is het dak van de schoollokalen dat is bekleed met sedum. Dit groene dak heeft vele voordelen. In de winter houdt het de ruimte onder het dak warmer en in de zomer koeler. De vetplanten isoleren niet alleen warmte maar ook geluid. Daarnaast slaan de plantjes regenwater op en heeft de dakbedekking een lange levensduur. Verder is er hoogwaardige isolatie toegepast en is het gebouw is zo compact mogelijk opgesteld. Dat is ook gunstig voor het verbruik. Ten slotte wordt er warmte teruggewonnen via de ventilatie.

Totaal: 2358 m2

Opdrachtgever
Gemeente Rijswijk
Architect
DMV Architecten
Plaats
Rijswijk
Opleverdatum
eind 2013

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Aventurijncollege_176.jpg

Aventurijncollege, Bergen op Zoom

Aventurijncollege, Bergen op Zoom

Het Aventurijncollege is een school voor speciaal onderwijs die Pellikaan als hoofdaannemer in een Design & Build traject realiseerde.

Het voortraject, de ontwerpfase van het project, verliep voortvarend doordat Pellikaan de verschillende partijen zoals de architect, de onderaannemers, de opdrachtgever en de gebruiker hier samen aan liet werken volgens het idee van `concurrent engineering’.

Bijzonder aan deze school voor speciaal onderwijs (REC4, het Regionaal Expertise Centrum) is bijvoorbeeld dat er afzonderlijke ingangen en schoolpleinen zijn voor de onderbouw, bovenbouw en de mozaïekgroepen om meer rust op school te creëren. Verder worden de binnenwanden afgewerkt met onderhoudsarm en vandalismebestendig melamine.

De 22 klaslokalen hebben een standaard grootte, waardoor de leerlingen, in de kleine groepen, meer ruimte per leerling hebben. Verder zijn er vijf praktijkruimten voor houtbewerking, metaalbewerking, een binaslokaal, zorg & welzijn, en voor consumptieve beroepen. Deze lokalen liggen centraal op de begane grond. Ook de aula ligt centraal.

De school is opgebouwd met prefab beton. Dit zorgt voor een schone bouw en een snelle bouwtijd.

BVO: 3000 m2

Opdrachtgever
Gemeente Bergen op Zoom
Architect
DMV Architecten
Plaats
Bergen op Zoom

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


P1030065.JPG

Sportcentrum, Detmold

Sportcentrum, Detmold

Na slechts negen maanden bouwtijd rollen en vliegen in deze nieuwe multifunctionele hal de ballen in het rond, maar ook atleten en sportklimmers vinden ideale voorzieningen. Naast faciliteiten voor ver-, hoog-, en polsstokhoogspringen heeft de hal een werpkooi en een acht meter hoge en vijftien meter brede klimwand.

Goede indeling bevordert multifunctionaliteit
Het sportgebouw biedt door een goede indeling de mogelijkheid zowel schoolsport, vereningssport en sportevenementen plaats te bieden als ook congressen en culturele evenementen. Met deze voorbeeldindeling vult de nieuwe sporthal in Deltmold het culturele en sportlandschap prima aan, en vertegenwoordigt het de huidige sporthallenbouw uitstekend.

Passivhaus
Pellikaan bouwde hier een hal die niet alleen qua uiterlijk maar ook met betrekking tot energieverbruik de laatste stand van zaken reflecteert. De overtuigende architectuur werd onder het concept van een Passivhaus gedaan en onderstreept de grote ecologische betrokkenheid van de stad. De nastrevenswaardige duurzaamheid van de sociale en economische omgeving worden hiermee ook gewaarborgd en verwezenlijkt.

Opdrachtgever
Eigenbetrieb Schulen des Kreises Lippe
Architect
SBP
Plaats
Detmold
Opleverdatum
februari 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


papendrechtbijgesneden_141113Sportcentrum Papendrecht0322.jpg

Sportcentrum Papendrecht

Sportcentrum Papendrecht

De gemeente koos het plan van Pellikaan voor dit gloednieuwe sportcomplex omdat dit het beste aansloot bij de eisen aan vooral functionaliteit en duurzaamheid. Voor de aanbesteding (op basis van een vooraf vastgesteld budget) maakte Pellikaan gebruik van de kennis en jarenlange ervaring die zij hebben met realisatie en exploitatie.

Het buitenbadencomplex heeft een peuterbad, een waterspeeltuin en een recreatiebad met glijbanen en een wedstrijdbad met een apart duikgedeelte. Daaromheen een grote ligweide en een sportveld. De overdekte zwemaccommodatie bestaat uit een wedstrijdbad met acht banen, een instructiebad en een peuterbad. De dubbele sporthal is in zes delen op te splitsen, heeft een tribune en een galerij, en is ook geschikt voor grote evenementen. Alle functies zijn toegankelijk vanaf de ruime entree. Centraal ligt een grote horecagelegenheid met directe toegang tot de tribune. Ook zijn parkeergelegenheid en een fietsenkelder gerealiseerd.

Het totale project kent een groot pakket aan duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van warmte en energieopwekking, isolatie, verlichting, waterverbruik en materiaalkeuze. Enkele maatregelen zijn: drievoudige isolatie, warmteterugwinning op lucht en water, energiezuinige verlichting, zelfsluitende waterkranen, hergebruik van spoelwater, zwembadfilters met een verlaagde weerstand en een zonneboiler.

Het complex biedt ruim 9.000 m² aan overdekte ruimte voor recreatieve en professionele sport en ruim 7.000 m² voor buitensport en -recreatie. Er is ca. 2.500 m² wateroppervlak en ca. 2.500 m² sportvloer.

Op Youtube verschijnen regelmatig bouwjournaals van RTV Papendrecht

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gemeente Papendrecht
Architect
Hooper Architects, Oosterhout
Plaats
Papendrecht

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager