DL-Farnham120.jpg

David Lloyd Club Farnham

David Lloyd Club Farnham

Deze nieuwste David Lloyd club biedt de bekende variatie in faciliteiten die bij deze luxe clubs hoort. Diverse binnen- en buiten racquetsporten, binnen- en buitenbaden, fitness en dans studio. Het is een echte familieclub door de aanwezigheid van een restaurant, vergaderruimte, lounge, crèche, familiekamer, Kids Zone etc .

Op deze locatie creëerde David Lloyd Leisure ook de grootste Amida Spa van de keten. Een voor Engeland zeer bijzonder saunalandschap werd hier gerealiseerd. Met onze ruime ervaring met dergelijke faciliteiten in Duitsland en Nederland waren wij een waardevolle partner in de ontwikkeling van dit concept voor David Lloyd Leisure.

Bekijk ook het foto album en Youtube filmpje van David Lloyd Leisure.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
David Lloyd Leisure
Architect
HCD Architects
Plaats
Farnham
Opleverdatum
november 2011

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


anniemgsmidtschool_086.jpg

Annie M.G. Schmidt School, Hilversum

Annie M.G. Schmidt School, Hilversum

Op het Laapersveld zijn twee nieuwe schoolgebouwen als Construct & Build project gebouwd: de Gooise Praktijkschool en de Annie M.G. Schmidtschool. Het gaat om twee los van elkaar staande panden die toch één geheel vormen. Wegens de ligging langs een spoorweg zijn aanvullende maatregelen genomen om geluidsoverlast te voorkomen.

De Annie M.G. Schmidt school (Speciaal Basisonderwijs) heeft een gymzaal die ook gebruikt wordt door de naastgelegen Gooise Praktijkschool (ook door Pellikaan gerealiseerd).

In Hilversum verhuisden diverse scholen naar nieuwe locaties. Om steeds onderdak te kunnen bieden aan de leerlingen, zijn de gebouwen na elkaar gerealiseerd.

Totaal 3.300 m² BVO.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gemeente Hilversum
Architect
SP Architecten
Plaats
Hilversum
Opleverdatum
24 november 2011

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


P1040793-1-.JPG

Recreatiebad monte mare, Bedburg

Recreatiebad monte mare, Bedburg

In Bedburg werd in samenwerking met monte mare Architekten & Ingenieure in ca. 15 maanden een exclusief sport-, wellness, health- en saunacentrum gerealiseerd. Op een oppervlakte van ca. 6.700 m² is de combinatie van een modern zwembad met een hoogwaardig, exotisch Lifestyle-Resort goed gelukt. Met een wateroppervlakte van ca. 650 m² is dit een van de grootste baden in de regio. In het zwembadgedeelte bevinden zich een 25 mtr. wedstrijdbad met een 1 mtr. en 3 mtr. springplank, instructiebad, kinderbad net als warmtebanken en een relaxgalerie.

Voor het interieur van het wellnessgedeelte heeft Monte Mare de firma Wellverde opdracht gegeven. Zij hebben gezorgd voor een betoverende Balinese sfeer. In het mooie waterrijke landschap bevinden zich diverse sauna’s en baden.

Binnen zijn extra sauna’s beschikbaar, net als relaxruimtes, speciale douches etc. Op de verdieping zijn de behandelkamers gesitueerd samen met het solarium en een Indonesisch modderbad.

Het zwembadwater wordt verwarmd door middel van warmteterugwinning, waar gebruik wordt gemaakt van verwarmd rivierwater. Door het toepassen van diverse innovatieve technieken en materialen worden de energiekosten belangrijk verlaagd.

Deze opdracht werd als PPP-contract aan het samenwerkingsverband monte mare en Pellikaan gegund.

Opdrachtgever
monte mare Unternehmensgruppe / Gemeente Bedburg
Architect
monte mare Architekten und Ingenieure
Plaats
Bedburg

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


nieuwehorne_056.jpg

Sportcomplex, Nieuwehorne

Sportcomplex, Nieuwehorne

In Nieuwehorne is een duurzaam sportcomplex gerealiseerd met onder meer sporthal, tennisclubhuis, tennisvelden, (kunst)grasvelden en grastrimbaan. Op allerlei manieren zette Pellikaan duurzame technieken in en hergebruikt materialen. Het energieverbruik zo laag mogelijk houden is een belangrijke succesfactor bij de exploitatie.

Energiedak en windturbines
Blikvanger vormt het groene, golfvormige dak van de sporthal, dat gedeeltelijk een energiedak is waarmee de hal wordt verwarmd. Twee windturbines zorgen voor elektriciteit. De groene vlakken op de zijwanden van de sporthal geven een luchtfoto weer van het omliggende landschap.

Hergebruik en sensoren
Opvallend is dat materialen en gras van de bestaande voetbalvelden werden hergebruikt. Dit spaarde aanschaf- en transportkosten, en de nieuwe grasmat was zo veel sneller klaar voor gebruik. Bewegingsensoren zorgen dat de verlichting en het ventilatiesysteem in de sporthal geen energie verspillen wanneer de ruimte niet in gebruik is.

Het totaalplaatje van Nieuwehorne vormt een aangenaam complex waar je sportief nieuwe energie op kunt doen, terwijl het complex zelf zo min mogelijk energie vraagt, ofwel `sporten in een groen jasje’.

Opdrachtgever
Gemeente Heerenveen
Architect
Strategie Architecten
Plaats
Nieuwehorne
Opleverdatum
december 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


DenHam_70.jpg

Brede school Twenterand, Den Ham

Brede school Twenterand, Den Ham

Voor een nieuwe wijk in Den Ham zijn twee basisscholen met 18 lokalen gerealiseerd, alsmede een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een bibliotheek en een centrale multifunctionele hal met tribune.

In deze galerijschool hebben twee lokalen steeds een eigen entree met garderobe en toilet. Dit ontwerp creëert een kleinschaligheidsgevoel, verhoogt de veiligheid, en vermindert de benodigde oppervlakte voor gangen. In het midden van het gebouw, omringd door de klaslokalen, zijn verwerkingsruimtes voorzien. Deze buitenklassikale werkruimten kunnen bijvoorbeeld ingericht worden als computerruimte of speelgebied. Door beweegbare scheidingswanden zijn zowel deze ruimtes als ook een deel van de groepsruimtes multifunctioneel inzetbaar.

Door de bereikbaarheid van buitenaf bij alle lokalen, en de flexibele ruimte-indeling kan het gebouw in de toekomst eenvoudig aangepast worden aan veranderende gebruikswensen.

Het groene dak en warmte-koudeopslag systeem dragen bij aan een duurzame exploitatie van de nieuwe school.

Opdrachtgever
Gemeente Twenterand
Architect
DMV Architecten, Kerkrade
Plaats
Den Ham
Opleverdatum
25 mei 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


la placeMaarsbergen_76.jpg

Restaurant La Place, Maarsbergen

Restaurant La Place, Maarsbergen

Nieuwbouw restaurant La Place langs de A12. De nieuwbouw is aangebouwd aan het naastgelegen Rijksmonument dat is gerenoveerd.
879 m² BVO.

Opdrachtgever
Amrâth Hotels
Architect
Houdijk Architecten
Plaats
Maarsbergen
Opleverdatum
15 oktober 2010

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


arnhemhal_007.jpg

Arnhemhal Papendal

Arnhemhal Papendal

Pellikaan was bouwteampartner voor het vierde Centrum voor Topsport en Onderwijs in Nederland. Passend binnen het masterplan voor Papendal is de Arnhemhal speciaal ontworpen als trainingscentrum voor topsporters.

Naast twee gekoppelde sporthallen (elk 24 x 44m – gekoppeld 88m), zijn er aparte hallen voor sprint (130 m lang), atletiek en vechtsport. De krachttraining- en herstelruimten behoren zowel qua omvang als voor wat betreft kwaliteit van inrichting en service tot de beste van Europa. Het restaurant biedt individueel voedingsadvies voor de sporters, er is bijzondere aandacht besteed aan faciliteiten voor mindervalide topsporters en in de sporthal komen snelheids-camera’s met GPS en de nieuwste meettechnieken om de individuele topsporters optimaal te kunnen begeleiden.

Duurzaam
Duurzaamheid is bij de ontwikkeling van het plan een van de kernthema’s geweest. Het resultaat daarvan spreekt uit de toegepaste bouwmaterialen, zoals een verduurzaamde houten buitenhuid. De hal heeft verder zeer hoge isolatiewaarden en energiezuinige gebouwinstallaties zoals een warmte-koudeopslag. De installatie wordt voor het hele Papendal terrein ingezet. Er wordt zelfs warmteterugwinning toegepast op de lucht uit de keuken.

BIM
Pellikaan en het bouwteam werkte met Building Information Modeling (BIM). Informatie van alle partijen, van architect en constructeur tot installateur samengevoegd in een 3D model van het gebouw. Groot voordeel hiervan is verschillende onderdelen meteen vanaf het begin optimaal op elkaar aansluiten.

Opdrachtgever
NOC*NSF
Architect
Hooper Architects
Plaats
Arnhem/Papendal
Opleverdatum
Oktober 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


De Sprong-III_05.jpg

Sportcentrum De Sprong, Middelburg

Sportcentrum De Sprong, Middelburg

Het nieuwe sportcomplex De Sprong werd gebouwd ter vervanging van de oude hal die Pellikaan in 1963 ook al mocht realiseren. Dit was toen overigens de eerste door Pellikaan gebouwde sporthal. Het nieuwe complex omvat twee grote wedstrijdhallen met vaste en uitschuifbare tribunes, twee gymzalen en andere sportgerelateerde ruimtes, horeca en verenigingsruimtes. Het project werd gefaseerd uitgevoerd zodat er steeds een hal beschikbaar. Totaal bvo 6.230 m².

Dit is het eerste project waar Pellikaan de pull planning methode toepaste volgens de lean filosofie. Pellikaan is samen met zijn bouwpartners in de bus gestapt en is voorin gaan zitten. Er is meer dan gebruikelijk samengewerkt en overlegd. Daardoor werd de bouwtijd voor de sporthal twee maanden korter dan bij vergelijkbare projecten. Lees meer over deze planningsmethode.

Opdrachtgever
Gemeente Middelburg
Architect
Bureau Bos
Plaats
Middelburg

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


Oberhausen Aussen Nacht 11.JPG

Hallenbad Oberhausen

Hallenbad Oberhausen

Het Hallenbad heeft een buitengewoon transparant concept met grote glasgevels en wijd uitdragende luifels in een moderne architectuur. Het ruime, open zwembadgedeelte wordt met name benadrukt door hoge, rode, dragende peilers die de hal in 2 gedeeltes verdelen. In het voorste gedeelte van het complex bevindt zich een 25 meter wedstrijdbad. In het achterste gedeelte bevinden zich een instructiebad en een duikbad met stalen duiktoren. De kleedruimten zijn ruim en kleurrijk, en op de verdieping bevinden zich kantoor- en vergaderruimtes met uitzicht op de zwembaden.

De gebruikte materialen voor de wanden geven een warme en rustige sfeer; de grote, grauwe zichtbare betonelementen brengen strengheid en stabiliteit. De functioneel ingerichte entreehal is over meerdere verdiepingen met glas uitgerust, en wordt warm en uitnodigend door opvallende rode elementen.

De stadsverwarming, de zonnepanelen en het waterbehandelingssyteem met UV-licht en elektrolyse werken volledig geautomatiseerd en hebben hun economisch voordeel al bewezen. De ecologische en economische opgaven van de investeerders konden optimaal en toekomstgericht vertaald worden.
Totaal 3.720 m² met 670 m² wateroppervlakte.

Opdrachtgever
OGM Oberhausener Gebäudemanagement GmbH
Architect
POS 4 Düsseldorf
Plaats
Oberhausen
Opleverdatum
oktober 2008

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


IMG0222.JPG

Sea Life Centres

Sea Life Centres

Pellikaan bouwde het eerste Sea Life aquarium in Konstanz, Duitsland in 1998. Later volgden centra in Hannover en Speyer. Bezoekers kunnen de fascinerende onderwaterwereld van lokale en exotische wateren onderzoeken in de grote zoet- en zoutwater aqaria. De verschillende habitats zijn tot in detail natuurgetrouw nagemaakt in watertanks van zeer hoge kwaliteit. In ieder centrum zijn zo’n 5000 dieren van meer dan 100 soorten te zien. Een spectaculaire highlight is een 8 meter lange glazen tunnel door een 5 meter diepe tank, waar je pijlstaartroggen en haaien van dichtbij kunt bekijken.

Voor het ontwerp van elk Sea Life Centre wordt bijzondere aandacht geschonken aan de keuze van milieuvriendelijke materialen en systemen. De harmonieus geïntegreerde watertanks zijn zo ontworpen dat de dieren zich voelen als in hun natuurlijke omgeving.

Opdrachtgever
Merlin Entertainments Group
Plaats
Diverse locaties in Duitsland

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Gooise Praktijkschool Hiolversum_web__14.jpg

Gooise Praktijkschool, Hilversum

Gooise Praktijkschool, Hilversum

Op het Laapersveld zijn twee nieuwe schoolgebouwen als Construct & Build project gebouwd: de Gooise Praktijkschool en de Annie M.G. Schmidtschool. Het gaat om twee los van elkaar staande panden die toch één geheel vormen. Wegens de ligging langs een spoorweg zijn aanvullende maatregelen genomen om geluidsoverlast te voorkomen.

De Gooise Praktijkschool biedt onder meer ruimte voor opleidingen in horeca, autotechniek, houttechniek, metaaltechniek, detailhandel, groen, zorg & welzijn, mode & techniek en een realistische woonomgeving.

In Hilversum verhuisden diverse scholen naar nieuwe locaties. Om steeds onderdak te kunnen bieden aan de leerlingen, zijn de gebouwen na elkaar gerealiseerd.

Totaal: 3.557 m² BVO.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gooise Scholenfederatie
Architect
SP Architecten

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


lewishamelevation11aqt001.jpg

Glass Mill Leisure Centre Lewisham

Glass Mill Leisure Centre Lewisham

Deze health club bevindt zich op de onderste verdiepingen van een appartementengebouw van 27 verdiepingen in Lewisham, Londen. Er is een wedstrijdbad met ruimte voor toeschouwers en jury en een 20 meter lesbad; beide met beweegbare vloeren. Op de eerste verdieping bevinden zich zowel fitness en dansstudio’s als ook een wellness gebied met behandelkamers, sauna en stoombad. Verder is er plaats voor een klimwand, clubruimte, crèche, receptie/café gebied en vergaderruimten. Het centrum won de prijs voor Best Built Project – Community Scale bij de London Planning Awards – de “Oscars” voor ruimtelijke ordening.

Zeer bijzonder is de gevelafwerking: 1400 glazen panelen in tien kleuren worden verlicht. De verlichting reageert op het geluid buiten het centrum, zoals verkeer, treinen en voetgangers. Het patroon van de panelen is door een artiest bepaald.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Barratt London East / Gemeente Lewisham
Architect
LA Architects

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur