Almsporthalle Bielefeld

Almsporthalle Bielefeld

Voor de oude Almsporthal in Bielefeld komt een nieuwe grote sporthal voor scholen en verenigingen. In deze hal kunnen ook 300 toeschouwers terecht. Naast de grote hal komt er een kleine hal in het gebouw, en ook een doelgroepenbad. Met de ruimte foyer is het gebouw ook geschikt voor grotere evenementen.

Pellikaan won de Design & Build aanbesteding omdat de gewenste faciliteiten in ons plan het best geïntegreerd werden, met een indeling die gunstig is voor de exploitatie en met aansprekende architectuur van pos4 Architekten. De opdrachtgever kon dankzij onze VR app al in de aanbiedingsfase een 3D BIM model van de hal bekijken.

Open full-screen 360 Viewer

Opdrachtgever
Gemeente Bielefeld
Architect
pos4 architekten
Plaats
Bielefeld

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


JJ-koprol.jpg

Jumping Jack, Almere

Jumping Jack, Almere

Club Pellikaan is een nieuw concept gestart: Jumping Jack. Hiermee introduceren ze een nieuw merk waarbij ze zich richten op jumpen, freerunnen en freestylen in een urban jasje. We verbouwden een tennishal in Almere om tot de eerste Jumping Jack locatie met 2400m2 aan trampolines, een foampit om moeilijke tricks te oefenen, en voldoende gelegenheid om lekker bij te komen in The Coffee Club.

Jumping Jack tijdens de opening:

Opdrachtgever
Club Pellikaan
Architect
Pellikaan
Plaats
Almere
Opleverdatum
Augustus 2016

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


Lommelartimpspraycut.jpg

Sportcomplex Lommel

Sportcomplex Lommel

Na 45 jaar wordt het zwembad in Lommel vervangen door een nieuw uitgebreid centrum. Pellikaan en Optisport bundelden de krachten voor het maken van een DBFMO aanbieding voor dit project: een totaalpakket met ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie voor 30 jaar.

In het nieuwe centrum komen een 25 meter wedstrijdbad en een instructiebad, beide met beweegbare bodem. Het vrijetijdsdeel van het bad heeft onder meer een whirlpool, sauna, stoombad en een familieglijbaan. Voor de kleintjes is er een peuter/kleuterbad met splash elementen.

Voor de tennissers komen er vier nieuwe binnenbanen en nieuwe kleedkamers. Ook de gebruikers van de al bestaande atletiekbaan vinden in deze kleedruimten weer mooie nieuwe voorzieningen.

De nieuwe brasserie met buitenterras (met spraypark voor de kinderen) is een ontmoetingsplek voor tennissers in de tennishal en op de buitenterreinen, zwembadbezoekers, bezoekers aan de speeltuin en alle andere sporters en recreanten in het sportpark.

Zo vormt het nieuwe complex het hart van Sportpark de Soeverein.

Opdrachtgever
PPS: Optisport Lommel NV / Gemeente Lommel
Architect
pos4 architekten / A4 Architecten
Plaats
Lommel
Opleverdatum
voorjaar 2018

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


tienen1.jpg

Huis in de Stad, Tienen

Huis in de Stad, Tienen

Het project “Huis in de Stad” in Tienen biedt een nieuwe woonomgeving en ontmoetingsplaats voor 40 volwassenen met een verstandelijke beperking op een terrein met bestaande gebouwen.

De nieuwe ingang verbindt het bestaande hoofdgebouw met de nieuwbouw. Op deze centrale plaats vindt je meteen een restaurant, dat samen te voegen is met het restaurant in het bestaande deel om een grote ruimte te creëren voor activiteiten.

De vier leefgroepen in de nieuwbouw hebben elk eigen voorzieningen zoals een zitkamer, keuken en eethoek. Alle bewoners hebben een kamer met eigen kitchenette en badkamer.

Ook zijn een dokterspraktijk, een fysioruimte en een fitnessruimte gerealiseerd.

Opdrachtgever
Huis in de stad VZW
Architect
Studiebureau Rimanque
Plaats
Tienen
Opleverdatum
maart 2015

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


KJC en MFS, Heemskerk

KJC en MFS, Heemskerk

School, revalidatie en sport
KJC:
Kinderen en jongeren met een beperking vinden in dit nieuwe Kinder- en JeugdCentrum een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs waar ook revalidatie, sport en beweging aangeboden worden. En het high-tech Regionale Expertisecentrum biedt ook nog poliklinische behandelingen. Naast gewone schoolfuncties zijn hier dan ook sport- en bewegingsruimten, een hydrotherapiebad en revalidatieruimten.

Iedere functionaliteit heeft een domein met eigen entree, maar komt bij elkaar bij de plaza. In deze grote, hoge ruimte is het restaurant en je hebt er zicht op alle domeinen.

MFS: Een apart deel van het gebouw is de MultiFunctionele Sportaccommodatie (MFS) die overdag zowel door basisschoolleerlingen uit de omgeving als door het KJC gebruikt wordt. De NOC*NSF hal is ook uitstekend geschikt voor het lokale sport- en verenigingsleven.

Ontwerp, bouw, onderhoud: Voor dit Engineer, Build and Maintain contract werken we in ons team eerst het ontwerp van Architectenbureau Marlies Rohmer uit (VO→ DO→TO), waarna de bouw kan beginnen. Na oplevering blijven we 12 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van dit mooie gebouw.

Opdrachtgever
Stichting Heliomare Onderwijs i.s.m. Gemeente Heemskerk
Architect
Architectenbureau Marlies Rohmer

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


Hogeschool Thomas More Rotterdam30.jpg

Thomas More Hogeschool, Rotterdam

Thomas More Hogeschool, Rotterdam

Om meer ruimte te creëren voor Thomas More Hogeschool maakte één bestaande vleugel plaats voor een nieuwbouw van drie verdiepingen. De rest van de school werd gerenoveerd. Om de beste Design & Build aanbieding te maken werkte Pellikaan vanaf het begin nauw samen met GAJ Architecten, AVS engineering, Quinta Ingenieursbureau en Barth Installatietechniek. Het resultaat is een mooi en functioneel ontwerp dat uitstekend past in de omgeving, en dat daarnaast door bouwmethode, materiaal, installatietechniek en fasering ook op technisch en financieel vlak aansluit bij de wensen van de school.

Aansluiting tussen bestaand en nieuw is gevonden door kleuren en materialen van de nieuwbouw af te stemmen op de blijvende kenmerken van het bestaande gebouw. Het uiteindelijke gebouw straalt eenduidigheid uit: één organisatie, één gebouw. De materialen zijn bovendien duurzaam, onderhoudsarm en exploitatievriendelijk.

De planning werd afgestemd op de functionaliteit van de school: het te verbouwen deel van het gebouw was alleen tijdens de zomervakantie buiten gebruik en het hele project was ruimschoots eerder gereed dan verwacht. Vanzelfsprekend vonden ingrijpende maatregelen zoals sloop- en heiwerkzaamheden zoveel mogelijk plaats in vakanties.

De duurzaamheid versterkten we met onder meer zonnepanelen, klimaatbeheersing en CO2 sturing per ruimte, warmteterugwinning en hoge isolatiewaarden. Ook de flexibiliteit van het gebouw draagt bij aan de duurzaamheid. Niet alleen kan men bij toekomstige wijzigingen de binnenwanden verplaatsen, ook de installatietechniek blijft dan per ruimte regelbaar.

Opdrachtgever
Thomas More Hogeschool
Architect
GAJ Architecten
Plaats
Rotterdam
Opleverdatum
Voorjaar 2016

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


Washington18fqu001.jpg

Washington Leisure Centre

Washington Leisure Centre

Het nieuwe Washington Leisure Centre biedt vele faciliteiten waaronder een 25 meterbad en een lesbad met glijbanen, een sporthal, fitness, squashbanen en sauna en stoombad. Ook is er een kinder soft play gebied over twee verdiepingen en de extra multifunctionele hal is geschikt voor trampoline training op hoog niveau.

Na opening van het centrum is begonnen aan de buitenaanleg. Er komen 100 parkeerplaatsen en 5-a-side voetbalvelden, alsmede een nieuwe aantrekkelijke centrale plaats die het nieuwe centrum verbindt met de omgeving. De nieuwe locatie en het ontwerp van het centrum zorgen voor een uitnodigend gebouw voor de mensen in Washington, Engeland.

Het Leisure Centre vervangt het oudere centrum, dat open bleef tot het nieuwe centrum werd geopend.

Tijdens een preview event zijn verschillende leuke videos gemaakt van de faciliteiten, bekijk ze op ons Youtube kanaal.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gemeente Sunderland
Architect
Watson Batty Architects
Plaats
Washington
Opleverdatum
2015

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


MFC Atria, Leusden

MFC Atria, Leusden

In Leusden realiseert Pellikaan een multifunctioneel centrum voor twee basisscholen, een BSO en een gymzaal. Pellikaan is na de Design & Build realisatie ook nog 20 jaar lang verantwoordelijk voor onderhoud en energieverbruik (DBME). Door de lange termijn voorop te stellen en in de aanbesteding met dialoog duidelijk aan te geven wat belangen, doelen en kaders zijn, waren inschrijvingen van zeer hoge kwaliteit mogelijk. De voorbereiding verloopt zeer soepel en het draagvlak is groot doordat de scholen meebeslisten. De aanbieding is beoordeeld op financiën, ontwerp, duurzaamheid en samenwerkingscompetentie.

Overzichtelijke indeling
Bij de centrale ruimte met tribune ligt de speelzaal. Van hieruit bereik je leerpleinen met elk vier lokalen met concentratieruimtes. Aan de rand van het gebouw, ook weer met een directe link naar de centrale ruimte en de speelzaal, ligt de buitenschoolse opvang. De gymzaal is net los van het gebouw gepositioneerd. Dat maakt zelfstandig gebruik door groepen van buiten de school eenvoudiger.

De centrale ruimte, de speelzaal en het kleuterleerplein zijn tot een grote ruimte te maken. Het gebouw is ook op lange termijn flexibel doordat er geen dragende binnenwanden zijn wat ander gebruik mogelijk maakt. Ook dat is duurzaam. Net als de zonnepanelen en het groene dak. Ook voor akoestiek nemen we extra maatregelen om aan de nieuwste aangepaste Frisse Scholen eisen te voldoen.

Opdrachtgever
Stichting Voila
Architect
Bureau Bos Architecten
Plaats
Leusden
Opleverdatum
zomer 2017

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


Pyler_203-HDR.jpg

SO/VSO De Pyler, Heerlen

SO/VSO De Pyler, Heerlen

Voor de grote onderwijsstichting Innovo realiseerde Pellikaan de nieuwe locatie voor SO/VSO De Pyler, een onderwijsinstelling voor orthopedagogisch onderwijs die behoort tot het regionale expertise centrum cluster 4- Zuid Limburg.

In een bestaand casco gebouw kreeg deze school voor speciaal basisonderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs ca 4400m2 bvo aan nieuwe faciliteiten binnen een vastgesteld budget. De school heeft ca 30 groepslokalen en praktijkruimtes voor metaalbewerking, (machinale) houtbewerking en koken. Ook zijn de nodige time-out ruimten, kantoor- en spreekruimten etc. gerealiseerd en werd de gehele buiteninrichting op de schop genomen.

Pellikaan werkt voor dit project samen met Heton Beheer, die schoonmaak, onderhoud en de levering van energie en water op zich zal nemen voor een periode van 10 jaar. Deze diensten ook tegen een vast gesteld budget voor deze 10 jaar. Dit is het tweede project waar Pellikaan en Heton samenwerken: in Vaals is een sporthal gerealiseerd met een vergelijkbaar contract voor de realisatie, onderhoud, energie en financiering.

Opdrachtgever
INNOVO stichting voor Katholiek Onderwijs
Architect
Povse en Timmermans
Plaats
Heerlen
Opleverdatum
zomer 2015

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Sporthal Vaals_web_28_met_gras_cut.jpg

Sporthal, Vaals

Sporthal, Vaals

Met deze nieuwe sporthal heeft Vaals een adequate en toekomstbestendige sportvoorziening gekregen, die wordt gebruikt door de twee basisscholen van de brede school en door verenigingen. Daarnaast kan de hal dienen als ontmoetingsruimte. De nieuwe sporthal is dan ook in drie delen op te delen zijn voor gelijktijdig gebruik door verschillende doelgroepen. Ook zijn kleedruimten, een mooie kantine, een tribune en een vergaderruimte gerealiseerd.

Exploitatie, eigendom en beleid
Bijzonder is dat accommodatiebeheerder Heton zowel exploitant als ook eigenaar van het gebouw is, en daarmee verantwoordelijk is voor de financiering, het onderhoud, het energieverbruik en de  personeelinzet. Het bedrijf bemoeit zich nadrukkelijk ook met de inhoud van het sportaanbod. Directeur Ed Heijnen: “Ons concept is gestoeld op ondersteuning van de breedtesport, bewegingsonderwijs en zorg. Dit laatste met het oog op het zo lang mogelijk blijven meedoen in de samenleving. Bewegen en sport hebben een positief effect op zowel de fysieke als geestelijke gezondheid. Vaals is daarin al heel ver.” De gemeente blijft verantwoordelijk voor beleid en prijsstelling voor gebruikers van de accommodatie.

Zie ook het persbericht dat bij contractondertekening verscheen.

Klik hier voor een full-screen weergave.

Opdrachtgever
PPS Heton Beheer / Gemeente Vaals
Architect
Dreessen Willemse Architecten
Plaats
Vaals
Opleverdatum
najaar 2015

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Kopie van Hilversum_Da Costa_Hilfertsheem_web__65.jpg

Hilfertsheem College & Da Costa school, Hilversum

Hilfertsheem College & Da Costa school, Hilversum

In deze nieuwe brede school zijn een basisschool met peuterspeelzaal en BSO en een school voor beroepsgericht vmbo en mavo gevestigd. Ook is er een dubbele sporthal gerealiseerd. Pellikaan is voor dit Design & Build project geselecteerd op basis van ervaring en plan van aanpak in combinatie met financiële bandbreedte voor het PvE. Na de selectie werkten we de massastudie uit, waarbij de scholen grote invloed hadden op de indeling. Deze is multifunctioneel met klas- en praktijklokalen op drie bouwlagen. De aula/theaterruimte is samen te voegen met de speelhal van de basisschool.

Diverse gebruikersgroepen
Gedeeld gebruik is hier belangrijk. Het ontwerp is in samenwerking met gemeente, scholen en omwonenden ontwikkeld. Het buitenterrein met kunstgrasveld en zitkuil is na schooltijd beschikbaar voor de buurt en de sporthal wordt ’s avonds door clubs en verenigingen gebruikt.

Energieneutraal
Het gebouw is zoveel mogelijk energieneutraal gerealiseerd met onder meer zonneboiler, zonnepanelen, groen dak en WKO-installatie. De GPR scores zijn hoog, vooral de deelgebieden toekomstwaarde, milieu en gebruikskwaliteit scoren ruim boven de eis.

7.150 m² bvo

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
CVO 't Gooi / Stichting Proceon
Architect
RoosRos Architecten
Plaats
Hilversum

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


pano_22_bijgesneden.jpg

Sporthal Hoffenheim „Am großen Wald“

Sporthal Hoffenheim „Am großen Wald“

Op de plaats van de oude sporthal naast de school in Sinsheim-Hoffenheim werd een nieuwe sporthal van twee verdiepingen gebouwd.

Op de begane grond bevindt zich, naast een sprintbaan en een gebied voor kracht- en coordinatietraining, een kunstgrasvoetbalveld waar de jeugd van Bundesliga club TSG 1899 Hoffenheim traint.

Daarboven is een 8 meter hoge school- en verenigingssporthal geplaatst, die in drie delen gesplitst kan worden om gelijktijdig gebruik door verschillende groepen mogelijk te maken. De hal is geschikt voor alle gangbare sporten en er is een uitrijdbare klimwand. De kleedkamers en opslagruimtes zijn, net als de rest van het gebouw barrierefrei.

Door een grote glaspartij is de ruime foyer aangenaam verlicht, waardoor de ruimte zeer geschikt is voor evenementen van de school of verenigingen.

Dit is het tweede project dat Pellikaan in Duitsland succesvol realiseerde met de Dietmar Hopp stichting. Eerder bouwden we een sporthal voor het gymnasium in Sankt Leon-Rot.

Opdrachtgever
Dietmar Hopp Stiftung GmbH, Sankt Leon-Rot
Architect
Vorfelder Architekten- und Planungsgesellschaft mbH, Walldorf
Plaats
Sinsheim-Hoffenheim
Opleverdatum
Frühjahr 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur