In beweging sinds 1947

In 1947 reed ondernemer Henk Pellikaan elke werkdag in zijn krakkemikkige auto naar zijn werk in Oosterhout. Zijn eerste opdracht was een project van veertig huizen. Hier werden de eerste stenen van Pellikaan Bouwbedrijf gelegd, niet wetende dat dit het begin was van een veel groter avontuur.

Pellikaan Bouwbedrijf startte in de beginjaren met het bouwen van woningen, scholen en industriële gebouwen. Dankzij het juiste inzicht en het innovatieve karakter werd Pellikaan alsmaar groter. Vestigingen in België (1967), Duitsland (1972) en Engeland (1984) volgden. Vanaf de jaren zestig specialiseerde Pellikaan zich in de sportbranche.

Van het Wilhelmus naar de tennisbaan

Oprichter Henk was sportliefhebber pur sang. Als profvoetballer trapte hij het zelfs tot in het Nederlands Elftal. Later ontdekte hij een nieuwe liefde: tennis. Henk had er de balen van als het regende. Dan kon er niet getennist worden. Dat bracht hem op een idee: in 1963 bouwde hij een eigen hal. Dat was de eerste van een reeks sporthallen. De populaire en bekende Pellikaanhal verscheen door heel Nederland – wat leidde tot de eerste internationale projecten.

Tennisclub met extra’s

In 1975 opende Henk zijn grote droom, de Pellikaan Tennisclub. Een grote multifunctionele sportaccommodatie in Goirle. Een complex dat zijn tijd ver vooruit was. Dit project luidde in zekere zin de start van de sportspecialisatie voor het bouwbedrijf in. Tot op vandaag is nog steeds ongeveer de helft van de projecten sportgerelateerd.

Grenzeloos vernuft

De innovatieve indoor tennisaccommodatie van Pellikaan was het begin van vele vruchtbare internationale projecten. De kennis en ervaring die werd opgedaan tijdens de bouw en exploitatie van deze accommodaties was zeer waardevol voor nieuwe en grote projecten.

Club Pellikaan

In de jaren negentig introduceerde Gerard – de zoon van Henk – een gloednieuw innovatief concept in Nederland: een compleet sportcomplex met een zwembad, fitnessapparaten, wellness-baden en tennisbanen. Het bijzondere was vooral dat bezoekers lid moest worden van de Pellikaan Health & Racquet Club. Dat was nieuw en zorgde meteen voor een sterke verbinding tussen sporters en de club. Tegenwoordig heet de keten Club Pellikaan, en telt Nederland maar liefst zeven vestigingen.

Nu en de toekomst

Ondanks de grote (internationale) projecten is Pellikaan de afgelopen vijfenzeventig jaar een hecht familiebedrijf gebleven waar u altijd binnen kunt wandelen. Inmiddels is ook de derde generatie Pellikaan in beweging. Dennis als stuwende krachten bij Club Pellikaan en hun broer Roy bij het bouwbedrijf. Roy: “Vandaag de dag merken we alleen maar meer wat het belang is van een vroegtijdige samenwerking. Daarom omarmen we BIM, het gebruik van 3D-modellen en de inzet van lean tools zoals pull planning en concurrent engineering. De focus ligt nog altijd op de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers, het vieren van successen en het delen van fouten. Zo werken we toe naar een zelflerende organisatie, waar iedereen kansen herkent en meedenkt over groei.”

Jack Hazen
Commercieel directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag