dussbilk1.jpg

Wijkcentrum Bilk, Düsseldorf

Wijkcentrum Bilk, Düsseldorf

Op de locatie van het voormalige Bilk treinstation in Düsseldorf heeft Pellikaan een aantrekkelijk wijkcentrum gerealiseerd. Het drie verdiepingen tellende gebouw vervult diverse openbare functies. De Düsseldorfse deelgemeente Bilk heeft er loketten en kantoren. De gemeenschap kan gebruik maken van de stadsbibliotheek, het lezerscafé en de evenementenzaal.

Het zwembad heeft 25m baden en lesbaden met beweegbare bodems en een duikplatform. Het valt op door de strakke lijnen, eenvoudige elegantie en heldere materialen. De waterkwaliteit wordt gegarandeerd door chloorelectrolyse en het bad gebruikt energiebesparende materialen en technieken die de exploitatiekosten significant drukken.

Dit is een modern complex met interessante gevelbekleding, gebruik van niveauverschillen, lichte ruimtes, glazen gevels en vriendelijke binnenhuisarchitectuur. Overdag wordt optimaal gebruik gemakt van daglicht. Licht schijnt in het zwembad door het rechthoekige glazen dak, de zogenaamde lantaarn. ’s Avonds is het centrum zeer indrukwekkend. Het licht schijnt naar buiten en creëert een kunststuk waarin glas en licht hoofdrollen spelen.

Opdrachtgever
Gemeente Düsseldorf
Architect
Allmann, Sattler & Wappner München
Plaats
Düsseldorf
Opleverdatum
september 2008

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


201011PellikaanVDValk02.jpg

Van der Valk Hotel Brussels Airport Diegem

Van der Valk Hotel Brussels Airport Diegem

Het Van der Valk Hotel Brussel Airport is een zeven verdiepingen tellend gebouw met 200 luxe kamers. Het hotel heeft een eigentijdse moderne sfeer met ruime kamers en is gericht op de zakelijke gebruiker. De afwerking is in het hele hotel van hoog niveau. Het hotel heeft een rustgevende en overvloedige uitstraling en is licht door gebruik van daglicht. Overige faciliteiten zijn het restaurant, bar, lounge en diverse vergader- en conferentiezalen.

De constructie van het indrukwekkende hotel maakt onderdeel uit van een grote ontwikkeling in een druk zakelijk gebied nabij het internationale vliegveld van Brussel. Als onderdeel van deze uitbreiding realiseerde Pellikaan ook 3.500m2 kantoorruimte en twee lagen ondergrondse parkeerruimten.

Opdrachtgever
Hotel Management Services N.V
Architect
Rutten en Rooze
Plaats
Diegem

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Aquabad_0116_bearbeitet_01[1].jpg

AQUApark Oberhausen

AQUApark Oberhausen

Het ontwerp voor het subtropische zwembad AQUApark is geïnspireerd op het uitzicht op een boorinstallatie van een dichtbijzijnde koolmijn. Dit werd het thema voor het interieurontwerp. Een replica van de boorinstallatie is het middelpunt onder de grote glazen koepel. Het mijnbouwverleden is op een stijlvolle en speelse manier verwerkt. Een voorbeeld hiervan is de unieke 100 meter lange blackhole-glijbaan die uitkomt in een realistische mijnomgeving.

Het AQUApark wordt gedomineerd door de glazen koepel (40m diameter) en met de veranderende lichteffecten is het ’s avonds een ultiem gezicht. Het lichtplan draagt bij aan de buitenomgeving. Overdag wordt bij mooi weer de koepel geopend zodat bezoekers het gevoel hebben buiten te zijn en optimaal kunnen genieten van zonnige dagen.

Het tropische deel biedt zwem-, ontspannings-, en recreatiegebieden. Er zijn een vrijetijdszwembad, een lesbad een buitenbad en een kinderbad. De vele glijbanen, waaronder Europa’s langste X-tube, en een groot zonnegebied met terras zorgen het hele jaar door voor vermaak. Deze enorme faciliteit biedt ook een scala aan andere voorzieningen waaronder een bar, bistro en winkels.

Door het efficiënte en duurzame energiesysteem is het zwembad zeer economisch.

Opdrachtgever
OGM Oberhausen
Architect
pos4 architekten
Plaats
Oberhausen

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


VoorhoutTulp1.jpg

Sporthal De Tulp en Jongerencentrum @Hok, Voorhout

Sporthal De Tulp en Jongerencentrum @Hok, Voorhout

De sporthal met een afmeting van 48 x 31 meter is opdeelbaar in twee zaaldelen door middel van een scheidingswand. De accommodatie omvat een ruime toestellenberging en is geschikt voor evenementen tot 1.500 personen. Voorzien van een uitschuifbare tribune met 510 zitplaatsen. Grote horeca en ontvangstruimte, zes was- en kleedruimten, twee scheidsrechters-leidersruimten, een EHBO ruimte en diverse bergingen conform normeringen NOC*NSF.

Het jongerencentrum omvat diverse vergaderruimten en een grote zaal die is op te delen in twee delen met afzonderlijke ingang/entree. De zaal voorzien van podium en is ontworpen op 110 dB geluidsbelasting.

Opdrachtgever
Gemeente Teylingen
Architect
Hooper Achitects
Plaats
Voorhout
Opleverdatum
maart 2006

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


brussel Rogierbuilding--6.jpg

Rogierbuilding Brussel

Rogierbuilding Brussel

In het hart van Brussel verzorgde Pellikaan de bouw van luxe appartementen en ondergrondse parkeerplaatsen op 2 niveaus.

Het gebouw bevat een impressionante inkomhal met een doorkijk naar de gemeenschappelijke tuin.

Ieder appartement heeft een luxe afwerking met materialen van hoge kwaliteit naar de smaak van de klant. 

 

Opdrachtgever
GOVPROP NV
Architect
Van Eetvelde
Plaats
Brussel
Opleverdatum
april 2009

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer