Zwembad in Werdohl

Hallenbad Werdohl

Nieuwbouw van een functioneel binnenzwembad in Werdohl.

Het zwembad heeft een 25-meter-sportbad met 4 banen, inclusief een gedeeltelijke beweegbare bodem en een 1 meter-duikplank, en is gebouwd naast het bestaande buitenzwembad. Alle gebieden zijn uitgerust zonder drempels. Er zijn parkeerplaatsen voor hulpverleners en gehandicapten bij de ingang.

Door middel van Building Information Modeling (BIM) werd een hogere efficiëntie, kwaliteit en kostenzekerheid bereikt bij de planning en de bouw van dit overdekte zwembad. Planning met BIM vereist dat alle bij het project betrokken partijen, d.w.z. architect, opdrachtgever, hoofdaannemer, technici, etc., werken aan een virtueel bouwmodel.

De eigenlijke bouw van het zwembad verliep vlot dankzij de grondige planning.

Opdrachtgever
Bäderbetriebe Werdohl GmbH
Architect
Pos4 Architekten
Plaats
Werdohl
Opleverdatum
Oktober 2019

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Bond Towers, Breda

Bond Towers Breda

Ingrijpende make-over Bond Towers aan de Verlengde Poolsweg Breda.

De drie Bond Towers zijn aan de Verlengde Poolsweg in Breda gelegen. Twee van de drie “towers” zijn voorzien van een ingrijpende make-over. Deze worden nu door een groot glazen atrium met elkaar verbonden. Dat is de nieuwe entree en het ‘sociale hart’ waar mensen samen komen. Pellikaan heeft er samen met Bond Concepts en First Crown Beheer voor gezorgd dat het een prachtig geheel wordt.

Opdrachtgever
Bond Concepts en First Crown Beheer
Architect
BB Architecten

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


DL-Farnham-CardioRowing01.jpg

David Lloyd Leisure Club in Bad Homburg

David Lloyd Leisure Club in Bad Homburg

Pellikaan bouwde de eerste David Lloyd Club in Duitsland, die bestaat uit een nieuwe fitnessclub met binnen- en buitenzwembaden, een tennishal en een nieuw restaurant. Voor David Lloyd Leisure heeft Pellikaan al tientallen projecten  in Engeland, België en Nederland gerealiseerd.

De bestaande tenniszaal werd gesloopt en het bestaande betonnen gebouw werd van binnenuit gerenoveerd.  De entree is nieuw gebouwd en er zijn kleedkamers, kinderclubs, keuken en restaurant.

Op de 1e verdieping werd de fitnessruimte voorzien van nieuwe personeels-, massage- en technische ruimten en op de 2e verdieping werden 4 nieuwe studio’s inclusief technische ruimte gebouwd.

De wellness-ruimte en het zwembad met technische ruimten zijn nieuw. In het buitengedeelte is er een buitenzwembad en een saunatuin met whirlpool en buitensauna.

Opdrachtgever
David Lloyd Clubs Deutschland GmbH
Architect
Architekturbüro Raufenbarth
Plaats
Bad Homburg
Opleverdatum
November 2019

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Leisure Centre Woodley

Leisure Centre Woodley

Pellikaan won de design & build aanbesteding voor het vervangen van het voormalige leisure centrum in Woodley.

Het nieuwe leisure centre zal een zesbaans 25-meter zwembad hebben en een lesbad met een beweegbare vloer. Een fitness, sporthal, studio en café worden ook gerealiseerd. De hele gemeenschap zal profiteren van de moderne, toegankelijke en flexibele faciliteiten, en van de gezondheidszorg die er geboden wordt.

“Dit nieuwe centrum zal niet alleen een knooppunt voor sport zijn – een plek om je gezondheid te verbeteren en te behouden. Het zal een ontmoetingsplaats zijn voor mensen van alle leeftijden waar op alle niveaus gesport kan worden, en waar je naar toe kunt om te voorkomen dat gezondheid überhaupt een probleem wordt.” zei de wethouder voor milieu, leisure en bibliotheken.

Opdrachtgever
Wokingham Borough Council
Architect
Concept: Atkins; Uitwerking: Roberts Limbrick

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Gert-Jan Peeters
Director


Topsporthal KULeuven

Topsporthal KULeuven

Het Universitair Sportcentrum KU Leuven wordt bijkomend uitgerust met een balsportzaal.

Pellikaan sloeg voor deze wedstrijdaanbesteding de handen in elkaar met Hooper Architects en Architectenvennootschap Artabel voor het ontwerp van deze balsportzaal. Het gaat over een topsportzaal met een vrije hoogte van 12,5m die vereist is voor internationale volleybalwedstrijden.  De zaal is dan ook uitgerust met een tribune zodat het publiek de wedstrijden kan bijwonen. Verder zijn er de nodige accommodaties voorzien, waaronder de nodige kleedkamers, maar zijn er ook kantoren voorzien in het gebouw.

 

Opdrachtgever
Katholieke Universiteit Leuven
Architect
THV Hooper-Artabel
Plaats
Leuven

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Beach Resort, Nieuwvliet - Bad

Beach Resort Nieuwvliet - Bad

Gelegen aan de Zeeuwse kust: vakantieresort Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Dit geheel nieuwe park heeft nu nog geen centrumfaciliteiten

Pellikaan bouwt in opdracht van Roompot het centrumgebouw, met onder meer: receptie, horeca met groot terras, winkel, recreatie bad met 3 glijbanen, spraypark, peuterbad met speelelementen, Koos Konijn Kidsclub, fietsverhuur, facilitaire ruimtes en techniekruimtes.

Opdrachtgever
Roompot
Architect
Hooper Architects

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Pascal Majoor
Technisch directeur


Andover Leisure Centre

Andover Leisure Centre

Places Leisure heeft het 30-jarige DBMO leisure contract voor de Engelse gemeente Test Valley gewonnen. Om de recreatieve voorzieningen te verbeteren werd Andover Leisure Centre gerealiseerd door Pellikaan in samenwerking met Roberts Limbrick Architects.

Het nieuwe centrum heeft een fitnessruimte, een sporthal, squashbanen, een virtual spinning studio en andere studio’s. In het zwembaddeel vinden bezoekers een 25 meter bad, een lesbad met beweegbare bodem, en een kinderspettergebied. Ook zijn een kinderspeelgebied en een Clip and Climb™ gebied gerealiseerd.

De gemeente wilde graag het bestaande sportaanbod behouden tijdens de bouw van het nieuwe centrum. Daarom is het project gefaseerd uitgevoerd: na gedeeltelijke sloop vond de nieuwbouw plaats, gevolg door de sloop van de rest van het gebouw en de resterende buitenaanleg.

Als exploitant van Club Pellikaan hebben we een uniek inzicht in de operationele gevolgen van verbouwingen en uitbreidingen. We richten ons daarbij op het minimaliseren van verstoring van de exploitatie.  Dat is goed voor de resultaten en lidmaatschapscijfers, omdat gebruikers hun trainingsprogramma bij hun eigen club kunnen voorzetten.

Opdrachtgever
PPS: Gemeente Test Valley / Places Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects

Considerate Contractor Award

Project Andover won de Bronze Award van het Considerate Constructors Scheme. Het CCS evalueert bouwplaatsen op de punten uitstraling, omgeving, gemeenschap, milieu, veiligheid en personeel.

Het krijgen van deze award was een mooie blijk van waardering voor het harde werk van ons toegewijde team, dat op al deze gebieden hoog scoorde.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Gert-Jan Peeters
Director


Park Vossenberg, Kaatsheuvel

Park Vossenberg Kaatsheuvel

Park Vossenberg in Kaatsheuvel biedt bewoners een veilige en vertrouwde plek om te wonen waar zorg en hulp aanwezig is.

Er komen 89 zorgappartementen voor bewoners met lichte tot zware zorgbehoefte, 4 woningen voor kort verblijf, algemene ruimten voor recreatie en zorgverlening.

Het gebouw bestaat uit 3 bouwdelen met tweekamerappartementen waar de groeiende zorgvraag geboden kan worden. Alle appartementen zijn rolstoel en brancard vriendelijk. In samenwerking met de verschillende projectpartners wordt een vernieuwend duurzaamheidsconcept ontwikkeld. Het concept gaat uit van een all-electricbouwplan voorzien van een zonnepark voor eigen opwek, biodynamische LED-verlichting, warmte-koudeopslag en warmteterugwinning.

Gelijktijdig met de bouw van de eerste fase wordt het groene en levendige park aangelegd met een grote weide, visvijver, moestuinen, boomgaard, dierenweide en natuurspeeltuin. In het hart van het park ligt de gerenoveerde kapel. De realisatie van 1e fase is in samenwerking met Van Delft Installatieprojecten.

Opdrachtgever
Stichting Maasduinen
Architect
Bierman Henket
Plaats
Kaatsheuvel

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Aparthotel Adagio Amsterdam City South

Aparthotel Adagio Amsterdam City South

In opdracht van Van der Valk Invesments is het voormalige kantoorgebouw Bavinckstaete omgebouwd tot hotel gericht op short- en longstay.

De binnenkant, zo’n 11.000 m2, is volledig gestript en opnieuw ingericht. Het hotel beschikt over 151 ruime en modern ingerichte appartementen en heeft daarnaast een privéparkeerplaats, 24-uurs receptie, een stomerijservice en fitnessruimte.

Een prima locatie voor de naastgelegen international georiënteerde bedrijven met internationale werknemers en gasten.

Opdrachtgever
Van der Valk Investments
Plaats
Amstelveen

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Appartementencomplex, Waalwijk

Appartementencomplex Waalwijk

Realisatie van 46 koopappartementen in oud kantoorgebouw.

Het oude kantoorpand aan de Grotestraat te Waalwijk is omgebouwd tot appartementencomplex.

Het complex bestaat uit 2 typen appartementen: 36 appartementen van ca. 70 m² gebruiksoppervlakte, en 10 appartementen met ca. 50 m² gebruiksoppervlakte. Vanwege de bouw langs een snelweg zijn er extra geluidswerende voorzieningen aangebracht. Het gebouw is voorzien van nieuwe gevels en nieuwe isolatie. Tevens is de centrale hal opgeknapt. Het bestaande buitenterrein is opnieuw ingericht voor parkeren.

Opdrachtgever
Grifo Beheer
Architect
BB Architecten
Plaats
Waalwijk

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


IKC De Kindertuin Maassluis

IKC De Kindertuin Maassluis

Onder de nieuwe naam “De Kindertuin” wordt in Maassluis het huidige IKC (Integraal Kind Centrum) “Het Spectrum” op een nieuwe locatie gevestigd. Een plek waar kinderen kunnen groeien!

In IKC De Kindertuin krijgen natuur en techniek een bijzondere plek in het aanbod voor opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar. In het gebouw komt naast een kinderdagverblijf, BSO en 10 leslokalen een grote sportzaal van de gemeente op de eerste verdieping.

De centrale hallen hebben aan de lokaalzijden scheidingswanden met geïntegreerde garderobes. Op hoedenplanken kunnen de kinderen hun werkstukjes straks tentoonstellen.

Opdrachtgever
Gemeente Maassluis en Stichting U1ek
Architect
Frencken Scholl Architecten
Plaats
Maassluis

Het complex

De school heeft een bijzondere, speelse gevel; afgestemd op robuust metselwerk. Elk leslokaal heeft een vraaggestuurd ventilatiesysteem dat ventileert op basis van CO2.

Dit geïntegreerde luchtverwarming en -koelingsysteem bespaart energie doordat het niet verwarmt als er geen persoon in het lokaal aanwezig is. Met dit systeem zijn radiatoren in een lokaal overbodig.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Zwembad De Banakker Etten-Leur

Zwembad De Banakker Etten-Leur

In Etten-Leur is een nieuw zwembad met aparte baden voor wedstrijd- en baantjes zwemmen, instructie en peuters, fun-elementen, een 45 meter lange glijbaan en een duikplank.

Buiten is letterlijk bij binnen betrokken: de transparante buitenwand tussen het binnenbad en de ligweide met waterspeeltuin kan met mooi weer helemaal open.

De exploitant heeft geen omkijken naar de techniek, hij hoeft niet eens in de installatieruimte te komen: zowel de dagelijkse taken als het langdurig onderhoud worden volledig verzorgd. Pellikaan blijft namelijk nog 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud, de kwaliteit van het zwembadwater en het energieverbruik (DBME). Daarvoor werken we samen met Hellebrekers Technieken.

Opdrachtgever
Gemeente Etten-Leur
Architect
Hooper Architects

Energie-efficiënte water- en luchtkwaliteit

Geavanceerde techniek zorgt voor een efficiëntere waarborging van de luchtkwaliteit en energiestromen. De waterkwaliteit wordt hoog gehouden door, naast een traditionele zandfilter, een trommelfilter te gebruiken. Dat gebruikt niet alleen veel minder energie, maar zorgt er ook voor dat het water vaker hergebruikt kan worden: minder waterverbruik én minder warmteverlies.

De combinatie van deze technieken met zonnepanelen, warmteterugwinning, warmtepompen en een kwalitatief hoogwaardig gebouw leveren een EPC op van 0.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur