Brede school, Culemborg Oost

De nieuwe Brede School Culemborg Oost is een nieuwe, gezonde en milieuvriendelijke school die ruimte biedt aan twee basisscholen, bso en een peuterspeelzaal. Er zijn 16 groeps-, 4 wissel- en 2 speellokalen en een peuterspeelzaal gerealiseerd rondom een centrale ontmoetingsruimte. Deze multifunctionele ruimte is met meandermeubels flexibel in te richten, hij kan zelfs uitgebreid worden naar de speellokalen door middel van beweegbare wanden. Het Design & Build project werd met een private financieringsvorm “Huren als een Eigenaar” gerealiseerd.

Energieneutrale school
Het gebouw is energieneutraal; er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt. Daarvoor zijn maatregelen genomen in drie categorieën: energiezuinigheid, energieopwekking en opslag van warmte en koude.

Energiezuinig door o.a. LED verlichting, hoge isolatiewaarden, lage temperatuur verwarming. Energieopwekken gebeurt met 750 m² PV zonnepanelen. Opslaan van warmte en koude gebeurt met warmtepompen en een WKO installatie. Zo kan zomerse warmte worden bewaard voor verwarming in de winter en winterse koude voor koeling in de zomer.

EPC<0,5 (minder dan de helft van het bouwbesluit) //  Frisse Scholen Klasse A // Binnenluchtkwaliteit Klasse B // Ca. 3.000 m² bvo

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Stichting Accommodatiebedrijf Culemborg / Gemeente Culemborg
Architect
DMV Architecten
Jack Hazen
Commercieel directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag