Zwembad De Hoge Devel, Zwijndrecht

Duurzaam nieuw zwembad in het Develpark.

Het nieuwe zwembad (4.155 m²) werd gedeeltelijk over het huidige buitenzwembad gebouwd; het buitenbad is daarvoor gesloopt. Het oude binnenzwembad bleef in gebruik totdat het nieuwe zwembad gereed was. Pas daarna wordt het huidige binnenzwembad gesloopt. Na de bouw van het zwembad wordt de buitenruimte ingericht.

 

Duurzaam
Het gebouw scoort erg goed op duurzaamheid: het is zuinig met energie en materialen uit het huidige bad worden opnieuw gebruikt. Het gebouw zelf ademt de serene sfeer van een paviljoen dat lijkt te zweven boven de grond omdat het iets is opgetild. Door het gebruik van veel glas en natuurlijke materialen oogt het heel transparant. Zowel het wedstrijdbad als het doelgroepenbad grenzen aan de ligweides, die dankzij de wegvouwbare glazen wanden heel gemakkelijk vanuit het zwembad te bereiken zijn. In het hart van het complex ligt de horecaruimte, ruim en licht van opzet, met zicht op het wedstrijdbad. De zwemvereniging heeft een eigen ruimte met een eigen ingang, direct grenzend aan de tribunes van het wedstrijdbad.

 

Tussen het wedstrijdbad en het doelgroepenbad (waar ook de glijbaan, het peuterbad en de whirlpool liggen) is de badmeesterspost van waaruit de medewerkers van het zwembad rondom zicht hebben op alle baden en spelvoorzieningen. Bijzonder detail is dat één van de twee duiktorens van het oude buitenbad, ooit ontworpen door de befaamde architect Maaskant, behouden blijft als een herinnering aan het verleden. Deze staat in het midden van de nieuwe ligweides.

Opdrachtgever
Gemeente Zwijndrecht
Architect
Wehrung Architecten
Jack Hazen
Commercieel directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag