WRZV-hallen, Zwolle

WRZV-hallen, Zwolle

Ter vervanging van de huidige WRZV-hallen, wordt een geheel nieuwe sportaccommodatie gebouwd. De nieuwe sportaccommodatie wordt gebouwd op een aantrekkelijke, klimaatbestendige locatie in Zwolle.

Het ontwerp biedt ruimte aan verschillende sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen. De twee sporthallen worden met elkaar gekoppeld door diverse ondersteunende faciliteiten. Daarnaast biedt het complex ook voldoende ruimte voor opslag, beheerdersruimte en een ruime keuken. Rondom het complex komt een ruime parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen en is ook voor voetgangers en de minder valide sporter goed bereikbaar.

Opdrachtgever
gemeente Zwolle
Architect
AGS Architects Amsterdam
Plaats
Zwolle

Duurzaamheid

Samen met een team van aannemers is Pellikaan verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe energieneutraal sportcomplex. Breman Utiliteit Zwolle is de aannemer voor de elektrotechniek en de werktuigbouwkunde en Klink Nijland uit Raalte legt de infrastructuur aan. Zij hebben samen hard gewerkt aan de verschillende maatregelen die worden getroffen voor de realisatie. Zo wordt het volledige dakoppervlak benut voor zonnepanelen,

verwarming van het gebouw gebeurt met warmtepompen en voor de verlichting in en rond het gebouw wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting. Verder staat in de keuzes voor het gebruik van materiaal circulariteit en een zo klein mogelijke milieu-impact voorop. De buitenruimte van het nieuwe sportcomplex wordt klimaatbestendig ingericht met groene parkeeroplossingen, waterberging op het terrein en groene schaduwrijke plekken om hittestress tegen te gaan.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Sweet Lake Wellness Zoetermeer

Sweet Lake Wellness Zoetermeer

Ruimtemakers Architecten heeft Pellikaan opdracht gegeven voor de bouw van het eerste deel van het nieuwe wellnesscomplex.

De bouw van de drie buitenbaden is gereed. De oude baden zijn gesloopt. Hier zijn drie verschillende zwembaden voor teruggekomen: een spiegelbad, een fonteinbad en een buitenbad. Een deel van het hoofdgebouw is gesloopt. Dit gedeelte wordt herbouwd tot een wellnesscomplex met unieke voorzieningen zoals: een zoutbad, warme/koude dompelbaden, een ijsgrot, een Koi-sauna en talrijke lounge ruimten.

Architect
Ruimtemakers Architecten
Plaats
Zoetermeer

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


DL-Farnham-CardioRowing01.jpg

David Lloyd Leisure Club in Bad Homburg

David Lloyd Leisure Club in Bad Homburg

Pellikaan bouwde de eerste David Lloyd Club in Duitsland, die bestaat uit een nieuwe fitnessclub met binnen- en buitenzwembaden, een tennishal en een nieuw restaurant. Voor David Lloyd Leisure heeft Pellikaan al tientallen projecten  in Engeland, België en Nederland gerealiseerd.

De bestaande tenniszaal werd gesloopt en het bestaande betonnen gebouw werd van binnenuit gerenoveerd.  De entree is nieuw gebouwd en er zijn kleedkamers, kinderclubs, keuken en restaurant.

Op de 1e verdieping werd de fitnessruimte voorzien van nieuwe personeels-, massage- en technische ruimten en op de 2e verdieping werden 4 nieuwe studio’s inclusief technische ruimte gebouwd.

De wellness-ruimte en het zwembad met technische ruimten zijn nieuw. In het buitengedeelte is er een buitenzwembad en een saunatuin met whirlpool en buitensauna.

Opdrachtgever
David Lloyd Clubs Deutschland GmbH
Architect
Architekturbüro Raufenbarth
Plaats
Bad Homburg
Opleverdatum
November 2019

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Bulmershe Leisure Centre Woodley

Leisure Centre Woodley

Pellikaan won de design & build aanbesteding voor het vervangen van het voormalige leisure centrum in Woodley.

Het nieuwe leisure centre heeft een zesbaans 25-meter bad en een lesbad met een beweegbare vloer. Een fitness, sporthal, studio en café worden ook gerealiseerd. De hele gemeenschap profiteert van de moderne, toegankelijke en flexibele faciliteiten.

We leverden het centrum een maand eerder op dan gepland, met een eindafrekening die lager was dan de contractsom. De deuren konden 12 weken eerder open voor publiek dan verwacht.

“Dit nieuwe centrum zal niet alleen een knooppunt voor sport zijn – een plek om je gezondheid te verbeteren en te behouden. Het zal een ontmoetingsplaats zijn voor mensen van alle leeftijden waar op alle niveaus gesport kan worden, en waar je naar toe kunt om te voorkomen dat gezondheid überhaupt een probleem wordt.” zei de wethouder voor milieu, leisure en bibliotheken.

Opdrachtgever
Wokingham Borough Council
Architect
Concept: Atkins; Uitwerking: Roberts Limbrick

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Gert-Jan Peeters
Director


Topsporthal KULeuven

Topsporthal KULeuven

Het Universitair Sportcentrum KU Leuven wordt bijkomend uitgerust met een balsportzaal.

Pellikaan sloeg voor deze wedstrijdaanbesteding de handen in elkaar met Hooper Architects en Architectenvennootschap Artabel voor het ontwerp van deze balsportzaal. Het gaat over een topsportzaal met een vrije hoogte van 12,5m die vereist is voor internationale volleybalwedstrijden.  De zaal is dan ook uitgerust met een tribune zodat het publiek de wedstrijden kan bijwonen. Verder zijn er de nodige accommodaties voorzien, waaronder de nodige kleedkamers, maar zijn er ook kantoren voorzien in het gebouw.

 

Opdrachtgever
Katholieke Universiteit Leuven
Architect
THV Hooper-Artabel
Plaats
Leuven

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Andover Leisure Centre

Andover Leisure Centre

Places Leisure heeft het 30-jarige DBMO leisure contract voor de Engelse gemeente Test Valley gewonnen. Om de recreatieve voorzieningen te verbeteren werd Andover Leisure Centre gerealiseerd door Pellikaan in samenwerking met Roberts Limbrick Architects.

Het nieuwe centrum heeft een fitnessruimte, een sporthal, squashbanen, een virtual spinning studio en andere studio’s. In het zwembaddeel vinden bezoekers een 25 meter bad, een lesbad met beweegbare bodem, en een kinderspettergebied. Ook zijn een kinderspeelgebied en een Clip and Climb™ gebied gerealiseerd.

De gemeente wilde graag het bestaande sportaanbod behouden tijdens de bouw van het nieuwe centrum. Daarom is het project gefaseerd uitgevoerd: na gedeeltelijke sloop vond de nieuwbouw plaats, gevolg door de sloop van de rest van het gebouw en de resterende buitenaanleg. Als exploitant van Club Pellikaan weten we dat we ons bij verbouwingen en uitbreidingen moeten richten op het minimaliseren van verstoring van de exploitatie.  Dat is goed voor de resultaten en lidmaatschapscijfers, omdat gebruikers hun trainingsprogramma bij hun eigen club kunnen voorzetten.

Opdrachtgever
PPS: Gemeente Test Valley / Places Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects

Considerate Contractor Award

Project Andover won de Bronze Award van het Considerate Constructors Scheme. Het CCS evalueert bouwplaatsen op de punten uitstraling, omgeving, gemeenschap, milieu, veiligheid en personeel.

Het krijgen van deze award was een mooie blijk van waardering voor het harde werk van ons toegewijde team, dat op al deze gebieden hoog scoorde.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Gert-Jan Peeters
Director


IKC De Kindertuin Maassluis

IKC De Kindertuin Maassluis

Onder de nieuwe naam “De Kindertuin” wordt in Maassluis het huidige IKC (Integraal Kind Centrum) “Het Spectrum” op een nieuwe locatie gevestigd. Een plek waar kinderen kunnen groeien!

In IKC De Kindertuin krijgen natuur en techniek een bijzondere plek in het aanbod voor opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar. In het gebouw komt naast een kinderdagverblijf, BSO en 10 leslokalen een grote sportzaal van de gemeente op de eerste verdieping.

De centrale hallen hebben aan de lokaalzijden scheidingswanden met geïntegreerde garderobes. Op hoedenplanken kunnen de kinderen hun werkstukjes straks tentoonstellen.

Opdrachtgever
Gemeente Maassluis en Stichting U1ek
Architect
Frencken Scholl Architecten
Plaats
Maassluis

Het complex

De school heeft een bijzondere, speelse gevel; afgestemd op robuust metselwerk. Elk leslokaal heeft een vraaggestuurd ventilatiesysteem dat ventileert op basis van CO2.

Dit geïntegreerde luchtverwarming en -koelingsysteem bespaart energie doordat het niet verwarmt als er geen persoon in het lokaal aanwezig is. Met dit systeem zijn radiatoren in een lokaal overbodig.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


2E0B6567.jpg

Hinckley Leisure Centre

Hinckley Leisure Centre

Het PPS contract voor DBO van Hinckley’s nieuwe leisure centrum werd gewonnen door operator Places for People, in partnership met Robert Limbrick Architects en Pellikaan. In een persbericht zei de gemeente: “Bewoners zullen fantastische faciliteiten krijgen (…) en daarnaast een aanzienlijke inkomstenbron waarmee de komende 20 jaar andere services ondersteund kunnen worden. Dit is een duidelijke win-win voor de lokale mensen!”

Naast het 25 meter zwembad met ruimte voor supporters, het lesbad met beweegbare bodem, een splash gebied en sauna en stoombaden, heeft het centrum een aantal voorzieningen voor ‘droge’ sporten. Hieronder vallen een sporthal, een grote fitnessruimte en verschillende dans en spinning studio’s. Ook zijn er een multifunctionele ruimte / vergaderruimte, een café, en kantoorruimten voor de exploitant en voor de gemeente. Buiten is naast de parkeerplaats een gras-speel-ruimte aangelegd. Deze laatste is direct toegankelijk vanuit het aangrenzende park.

Ga naar full screen 

Opdrachtgever
PPS Gemeente Hinckley / Places for People Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Sportaccommodatie De Roodloop Hilvarenbeek

Sportaccommodatie De Roodloop Hilvarenbeek

Pellikaan is de samenwerking aan gegaan met de firma Hellebrekers Technieken voor de realisatie en onderhoud van de nieuwe sportaccommodatie met een sporthal en een zwembad.

In het compacte gebouw is goed rekening gehouden met de behoeften van bezoekers. Zodra je binnenkomt, is een één oogopslag te zien waar je moet zijn. Vanuit de horeca is zowel de sporthal als het zwembad te zien. Bezoekers zullen zich welkom voelen en zin krijgen om te gaan sporten.

Samen met architectenbureau Bos zijn Pellikaan en Hellebrekers erin geslaagd om een mooi ontwerp te realiseren. Het meest bijzondere van het gebouw is dat het duurzaam is, ‘all electric’ en daarmee het eerste gasloze zwembad. Dat betekent dat alle benodigde energie elektrisch is, er wordt geen gas afgenomen. Via zonnepanelen wordt energie opgewekt en tegelijkertijd gaat er zo min mogelijk energie verloren door goede isolatie en het gebruik van LED lampen.

Hellebrekers is naast de realisatie ook 19 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van het installatietechnische deel van de accommodatie.

Opdrachtgever
Gemeente Hilvarenbeek
Architect
Architectenbureau Bos

Zwembad-Sporthal zonder gasaansluiting

Met het ontwerp krijgt Hilvarenbeek een perfect geïsoleerde sportaccommodatie, die voldoet aan EPC 0 en daarmee ook voor wat betreft luchtdichtheid op een erg hoog niveau ligt. Het sporthaldak is voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is er constructief rekening mee gehouden om ook het dakoppervlak van de zwemzaal hiervoor te kunnen gebruiken.

Onder andere de warmtepompen en warmteterugwinning zijn toegepaste duurzame technieken, net als de enorm hoge RC waarden van dak en gevel, die bijdragen aan een zo laag mogelijk energieverbruik. Het gebouw is zo ontworpen dat geen gasaansluiting nodig is.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Sporthal ROC Mondriaan, Delft

Sporthal ROC Mondriaan, Delft

De Mondriaan Sporthal komt bij de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen in Delft voor ROC Mondriaan.

Deze NOC*NSF sporthal met ruime fitnessruimte en dansstudio biedt studenten de mogelijkheid de belangrijke bewegingsvakken op eigen locatie te volgen en maakt de faciliteiten voor deze opleiding helemaal af. Ook verenigingen waarmee de school een stageovereenkomst heeft kunnen van de hal gebruik maken.

Opdrachtgever
ROC Mondriaan
Architect
Bureau Bos Architecten
Plaats
Delft

Bij de Design & Build aanbesteding is getoetst op ontwerp, kwaliteit en duurzaamheid. Samen met architect Bureau Bos hielden we daarom in het bijzonder rekening met de technische uitwerking van het plan. Dit is een van de eerste full-electric sporthallen in Nederland: er is geen gas nodig.

Zowel de lucht als het water worden elektrisch verwarmd. Om het verbruik te minimaliseren gebruiken we onder andere WKO opslag, warmtepompen en LED-verlichting. Met een grote hoeveelheid PV cellen op het dak produceert het gebouw alle elektriciteit die het nodig heeft.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Club Pellikaan

Club Pellikaan

De ervaring opgedaan met de ontwikkeling, financiering en exploitatie van onze eigen healthclubs is belangrijk voor onze succesvolle projecten. Feedback van personeel en leden is waardevolle kennis voor het ontwerpen en plannen van nieuwe sportcentra.

Steeds actueel

Sinds de opening van het eerste Pellikaan Tenniscentrum in 1975 is er veel veranderd. Het exploitatieconcept veranderde mee en in 1994 werd de eerste Nederlandse healthclub waar je lid van moest worden geopend: de Pellikaan Health & Racquet Club.

Inmiddels spreken we over Club Pellikaan, met een aanbod dat toonaangevend is in de branche. Ook bij dat eerste centrum uit 1975.

Met zeven vestigingen in Nederland en ruim 40 jaar exploitatie-ervaring, is het onze tweede natuurlijk geworden om dagelijkse ervaring uit de clubs te vertalen naar passende en efficiënte architectonische en technische oplossingen.

Club Pellikaan

Pellikaan clubs bieden fitness, aerobics, spinning, squash, binnen en buiten tennis. De natte gedeelten hebben zwembaden, sauna, stoomcabines, relaxbaden enz. De clubs hebben ook veel activiteiten voor de kinderclubs, met speelruimte en speciale sportfaciliteiten.

Bouw

We bouwden nieuwe clubs in Amersfoort, Apeldoorn en Maastricht, en we verbouwden en breidden uit in Tilburg, Goirle, Almere en Amersfoort. In Breda is het voormalige casino volledig gestript en heringericht.

Opdrachtgever
Club Pellikaan
Architect
Pellikaan en Hooper Architects
Plaats
Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Goirle, Maastricht, Tilburg

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


10eqw001 cut.jpg

Towers Health & Racquets Club, Bedford

Towers Health & Racquets Club, Bedford

De squash club ging dicht, fitness centra bewogen naar het low-budget spectrum van de markt, een tennis club sloot de deuren en er waren geen permanente indoor tennisbanen. Genoeg reden voor Matthew Towers om zichzelf te beloven, dat als hij ooit in de positie zou zijn om de faciliteiten voor racket sporten en fitnes in zijn stad te verbeteren, hij dat zou doen.

Nu, vele jaren later, is het gebeurd: Bedford heeft een luxe health & racquets club met 3 binnen- en 4 buitenbanen, 4 squashbanen, een fitness, twee studios  en een spinning ruimte. Het natte deel van de club heeft een 20 meter bad, sauna, stoomcabine, douche en bubbelbad. Op de eerste verdieping is nog meer ruimte voor ontspanning in de behandelkamers, of in de horeca, waar je zowel een rustige zone vindt als de kids club.

Know-how, ideeën, inspiratie en feiten werden verzameld door onder andere goed gebruik te maken van de ervaring die Pellikaan heeft met exploitatie van clubs in Nederland. Voor dit design & build project werkten we met Hooper Architects en tijdens de ontwikkeling van het ontwerp bezocht het team verschillende Club Pellikaan centra, waar ze waardevolle inzichten over de operationele gevolgen van ontwerpkeuzes kregen.

Matthew Towers: “We zullen proberen een familieclub te creeren die tegelijkertijd volwassen individuen de health club ervaring biedt die zij zich wensen. We willen een heropleving van squash in onze omgeving stimuleren, meer mensen laten tennisen, en Bedford een gezondere en leukere plaats maken om te wonen. Als we zelfs maar een of twee spelers zouden leveren die op nationaal niveau kunnen spelen, zou dat een bonus zijn. Niks te ambitieus dus!!”

Opdrachtgever
Club Towers
Architect
Hooper Architects
Plaats
Bedford

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur