WRZV-hallen, Zwolle

Ter vervanging van de oude WRZV-hallen, werd een geheel nieuwe sportaccommodatie gebouwd op een aantrekkelijke, klimaatbestendige locatie in Zwolle.

De accommodatie ontwerp biedt ruimte aan verschillende sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen. De twee sporthallen zijn aan elkaar gekoppeld door diverse ondersteunende faciliteiten. Daarnaast biedt het complex ook voldoende ruimte voor opslag, beheerdersruimte en een ruime keuken. Rondom het complex is ruime parkeergelegenheid aanwezig voor auto’s en fietsen en het gebouw is ook voor voetgangers en de minder valide sporter goed bereikbaar.

Opdrachtgever
Gemeente Zwolle
Architect
AGS Architects Amsterdam

Duurzaamheid

Samen met een team van aannemers was Pellikaan verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe energieneutraal sportcomplex. Breman Utiliteit Zwolle was de aannemer voor de elektrotechniek en de werktuigbouwkunde en Klink Nijland uit Raalte legde de infrastructuur aan. Zij hebben samen hard gewerkt aan de verschillende maatregelen die werden getroffen voor de realisatie. Zo wordt het volledige dakoppervlak benut voor zonnepanelen.

Verwarming van het gebouw gebeurt met warmtepompen en voor de verlichting in en rond het gebouw wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting. Verder stonden in de materiaalkeuzes circulariteit en een zo klein mogelijke milieu-impact voorop. De buitenruimte van het nieuwe sportcomplex werd klimaatbestendig ingericht met groene parkeeroplossingen, waterberging op het terrein en groene schaduwrijke plekken om hittestress tegen te gaan.

Jack Hazen
Commercieel directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag