WRZV-hallen, Zwolle

Ter vervanging van de huidige WRZV-hallen, wordt een geheel nieuwe sportaccommodatie gebouwd. De nieuwe sportaccommodatie wordt gebouwd op een aantrekkelijke, klimaatbestendige locatie in Zwolle.

Het ontwerp biedt ruimte aan verschillende sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen. De twee sporthallen worden met elkaar gekoppeld door diverse ondersteunende faciliteiten. Daarnaast biedt het complex ook voldoende ruimte voor opslag, beheerdersruimte en een ruime keuken. Rondom het complex komt een ruime parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen en is ook voor voetgangers en de minder valide sporter goed bereikbaar.

Opdrachtgever
gemeente Zwolle
Architect
AGS Architects Amsterdam

Duurzaamheid

Samen met een team van aannemers is Pellikaan verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe energieneutraal sportcomplex. Breman Utiliteit Zwolle is de aannemer voor de elektrotechniek en de werktuigbouwkunde en Klink Nijland uit Raalte legt de infrastructuur aan. Zij hebben samen hard gewerkt aan de verschillende maatregelen die worden getroffen voor de realisatie. Zo wordt het volledige dakoppervlak benut voor zonnepanelen,

verwarming van het gebouw gebeurt met warmtepompen en voor de verlichting in en rond het gebouw wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting. Verder staat in de keuzes voor het gebruik van materiaal circulariteit en een zo klein mogelijke milieu-impact voorop. De buitenruimte van het nieuwe sportcomplex wordt klimaatbestendig ingericht met groene parkeeroplossingen, waterberging op het terrein en groene schaduwrijke plekken om hittestress tegen te gaan.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur