Best Western Hotel Brussels South Ruisbroek

Best Western Hotel Brussels South Ruisbroek

Het Best Western Hotel Brussel South is gelegen aan het Total service station langs de E19 naar Parijs.

Het hotel heeft 75 ruime en moderne kamers met elk een eigen badkamer en het nodige comfort, zoals airco, wifi, een flat screen en een bureau. Verder is er een restaurant en een lounge bar.

Er zijn 2 vergaderruimtes met airco, wifi en tools voor conferencecalling; de zalen worden gebruikt voor meetings en evenementen. En er is een ruime, aangelegde parking.

Opdrachtgever
Autogrill Belux
Architect
Samyn & Partners
Plaats
Ruisbroek
Opleverdatum
november 2011

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


De Zoest Zoersel

De Zoest Zoersel

Voor de bouw van het sportcomplex De Zoest te Zoersel hebben 2 sportclubs de handen in elkaar geslagen.

Enerzijds is er de volleybalclub VOC Amigos die beschikten over een sporthal, een fitnessruimte met inkijk in de sporthal, een eigen cafetaria, kleedkamers en sanitairen. 

Anderzijds is er de turn– en danskring TSITL die in het complex beschikt over een turnhal van 26x22m, met aanloopzone en een danszaal, 24x17m, een cafetaria op maat van de turnsters en eigen kleedkamers en sanitair.

Opdrachtgever
VOC Amigos & TSITL
Architect
Architectengroep A4
Plaats
Zoersel
Opleverdatum
31 januari 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Zwembad Kelmis

Zwembad Kelmis

Vlak bij het drielandenpunt bouwden we een energiezuinig bad met efficiënte indeling ten aanzien van controle. Vanuit de badmeesterruimte, waar zich ook de kassa bevindt, is niet alleen het bad, maar ook de entree, cafetaria en kleedruimten te zien waardoor de personele bezetting tot een minimum beperkt blijft. Eenmaal binnen vindt de bezoeker zowel een sportbad als ook een instructiebad, kinderbad en cafetaria. Het zwembad biedt dezelfde mogelijkheden voor mensen zonder en met een beperking door onder andere rolstoelliften en een speciale zwembadtrap te voorzien.

Energiezuinig
Ook aan het milieu is veel aandacht besteed, wat ook leidt tot lagere bedrijfskosten. Daarvoor zijn maatregelen genomen variërend van isolatie, rolafdekking op de baden om warmteverlies te beperken en waterbesparing op douches tot regenwateropvang, energiezuinige verlichting, warmteterugwinning en zonneboilers. Ook wordt 70% van het zwembadwater via een maatwerk waterzuiveringsinstallatie hergebruikt.

Opdrachtgever
Gemeente Kelmis
Architect
Pos 4
Plaats
Kelmis

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Brede school Joure-zuid

Brede school Joure-zuid

De Brede school in Joure-zuid is een veelkleurig gebouw op een parkachtig perceel. Het thema is `Kleuren in het park’. De verschillende gebruikers hebben elk een eigen inhoudelijke kleur gegeven aan de Brede School en haar programma. Het gebouw is ook letterlijk veelkleurig: elke participant koos een eigen kleurenpalet dat past bij de eigen identiteit en de gewenste sfeer. Door de grote verscheidenheid aan planten kleurt het park rond de school mee met de seizoenen.

Het gebouw heeft volumegarantie: er is vooraf berekend wat het maximale energieverbruik zal zijn. Het energieverbruik wordt onder meer beperkt door een goede isolatieschil. Pellikaan besteedde maximale aandacht aan de kwaliteit van het gebouw en stemde vervolgens de installaties af op de eisen en wensen van de gebruikers. Zo werd een comfortabele leer- en werkomgeving gecreëerd met een bijzonder laag energieverbruik.

De brede school biedt een thuis aan 2 basisscholen, kinderdag- opvang, buitenschoolse opvang, centrum voor de kunsten, kantoor voor een  welzijnsorganisatie, gymzaal (tevens te gebruiken als theater) en is voorzien van een parkachtig buitenterrein.

Het project bevat duurzame aspecten, zoals een groen dak, triple beglazing, duurzame houten en Rockpanel gevels, en voldoet ruimschoots aan Frisse Scholen Klasse B.

Totaal: 4.300 m² bvo.

Opdrachtgever
Gemeente De Friese Meren via Facilicom Service Group
Architect
Bureau Bos
Plaats
Joure
Opleverdatum
juli 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Sportcentrum De Waterkanten Lisse

Sportcentrum De Waterkanten Lisse

De sporthal in Design & Build Sportcentrum De Waterkanten is in drie delen op te splitsen en biedt zitplaatsen aan 200 toeschouwers. Ook bij het 25 meter wedstrijdbad zijn 100 zitplaatsen. Het heeft verder een duikplank en een beweegbare bodem. Ook het instructiebad heeft een beweegbare bodem. Bij het recreatiebad zijn bubblebanken, een stroomversnelling, een whirlpool, een glijbaan van 60 meter, en voor de kleintjes een peuterbad. Daarnaast zijn er twee gymzalen en algemene ruimten voor onder meer horeca. Samen is dat ca. 2.500 m² aan zwembad en 5.900 m² aan sporthal met voorzieningen. Verder wordt er een parkeergarage gebouwd voor 150 auto’s. Zowel leerlingen van de naastgelegen school als ook verschillende lokale sportverenigingen zullen gebruik maken van het gebouw.

De Waterkanten is een groot nieuwbouwproject met diverse woonwijken, sportfaciliteiten, scholen, waterrecreatie en horeca. Voor het hele plan van de Waterkanten is hoog ingezet op duurzaamheid. Zo is het sportcentrum aangesloten op een warmte-koude opslag en gaat de opdrachtgever uit van een GPR-score van 9. Hierbij wordt er getoetst op energieverbruik, milieubelasting, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Ook worden er maatregelen genomen om het energieverbruik (EPC-score) 10% lager te laten zijn dan de geldende normen. Bij de isolatie van het sportcentrum gaat Pellikaan bijvoorbeeld uit van een Rc-waarde van 5 en krijgt het zwembad drievoudige beglazing.
Totaal 6700 m² BVO

zie ook www.dewaterkanten.nl

Opdrachtgever
PPS Gemeente Lisse / ABC Vastgoed
Architect
pos4 en Strategie architecten
Plaats
Lisse

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Wonnemar Marktheidenfeld

Wonnemar Marktheidenfeld

Het nieuwe thermencomplex voor gemeente Marktheidenfeld heeft een sport- en vrijetijdsbad, een thermendeel en een saunadeel. Daarnaast is er nog het bestaande openluchtbad, dat behouden is gebleven en volledig is gerenoveerd. In het ingangsgebied bevindt zich ook een restaurant.

Het zwembaddeel met lesbad, kinderbad, 25 meter bad en glijbaan is ‘s zomers ook vanuit het gerenoveerde openluchtbad toegankelijk.

Sauna en Thermengebieden
Het grootschalige saunagedeelte biedt verschillende sauna’s, stoomruimte, massagekamer, rasul, thalasso, rustruimten en ontspannende baden. In de saunatuin zijn nog twee sauna’s te vinden. Daarnaast is er een Thermengebied met onder meer een binnen-buiten zoutbad, massagebad, en diverse baden met bronwater.

Exploitant InterSPA is onze opdrachtgever en won het project, met Pellikaan, in een PPS competitie voor Design, Build, Finance, Maintain en Operate.

Opdrachtgever
PPS InterSPA Gruppe / Gemeente Marktheidenfeld
Architect
i-Plan
Plaats
Marktheidenfeld
Opleverdatum
december 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Vital Resort Oversum Winterberg

Vital Resort Oversum Winterberg

In het kuuroord Winterberg bouwde Pellikaan een uniek multifunctioneel resort. Het Oversum – Vital Resort biedt faciliteiten voor sport, ontspanning, gezondheid, toerisme en het zakenleven. Dit project werd in een PPS-project met Gemeente Winterberg en investeerder sab verwezenlijkt.

Het bijzondere complex bestaat uit een zwembad met diverse binnen- en buitenbaden, een fitness club, een sauna met saunatuin, een wellness en gezondheidsdeel met fysiotherapie en artsenpraktijk, toeristeninformatie, gemeentezalen, viersterrenhotel met 80 kamers en suites, conferentieruimte en horeca.

De opvallende architectuur van dit complex wordt gedomineerd door een elegante houtconstructie in de vorm van een dennenappel. Daarin is op zeven verdiepingen het hotel gehuisvest. Alle andere gebouwen zijn op twee niveaus aangelegd en zijn harmonieus in het kuurparklandschap ingebed.

Opdrachtgever
sab AG / Gemeente Winterberg
Architect
FormA Architekten
Plaats
Winterberg
Opleverdatum
Februari 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Brede School De Melodie Rijswijk

Brede School De Melodie Rijswijk

Pellikaan realiseerde brede school De Melodie in de Muziekbuurt in Rijswijk. In één gebouw is er plaats voor een school, (buitenschoolse) opvang, sport en cultuur. Zo vind je er naast de verschillende stam- en groepslokalen een theatertribune, een speellokaal en een sportzaal. Kinderen kunnen hierdoor in één gebouw deelnemen aan verschillende activiteiten.

Het gebouw voldoet ruimschoots aan de eisen van het Frisse Scholen programma. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk thema. Een van de maatregelen is het dak van de schoollokalen dat is bekleed met sedum. Dit groene dak heeft vele voordelen. In de winter houdt het de ruimte onder het dak warmer en in de zomer koeler. De vetplanten isoleren niet alleen warmte maar ook geluid. Daarnaast slaan de plantjes regenwater op en heeft de dakbedekking een lange levensduur. Verder is er hoogwaardige isolatie toegepast en is het gebouw is zo compact mogelijk opgesteld. Dat is ook gunstig voor het verbruik. Ten slotte wordt er warmte teruggewonnen via de ventilatie.

Totaal: 2358 m2

Opdrachtgever
Gemeente Rijswijk
Architect
DMV Architecten
Plaats
Rijswijk
Opleverdatum
eind 2013

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Sportzentrum Detmold

Sportzentrum Detmold

Na slechts negen maanden bouwtijd rollen en vliegen in deze nieuwe multifunctionele hal de ballen in het rond, maar ook atleten en sportklimmers vinden ideale voorzieningen. Naast faciliteiten voor ver-, hoog-, en polsstokhoogspringen heeft de hal een werpkooi en een acht meter hoge en vijftien meter brede klimwand.

Goede indeling bevordert multifunctionaliteit
Het sportgebouw biedt door een goede indeling de mogelijkheid zowel schoolsport, vereningssport en sportevenementen plaats te bieden als ook congressen en culturele evenementen. Met deze voorbeeldindeling vult de nieuwe sporthal in Deltmold het culturele en sportlandschap prima aan, en vertegenwoordigt het de huidige sporthallenbouw uitstekend.

Passivhaus
Pellikaan bouwde hier een hal die niet alleen qua uiterlijk maar ook met betrekking tot energieverbruik de laatste stand van zaken reflecteert. De overtuigende architectuur werd onder het concept van een Passivhaus gedaan en onderstreept de grote ecologische betrokkenheid van de stad. De nastrevenswaardige duurzaamheid van de sociale en economische omgeving worden hiermee ook gewaarborgd en verwezenlijkt.

Opdrachtgever
Eigenbetrieb Schulen des Kreises Lippe
Architect
SBP
Plaats
Detmold
Opleverdatum
februari 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Sportcentrum Papendrecht

Sportcentrum Papendrecht

De gemeente koos het plan van Pellikaan voor dit gloednieuwe sportcomplex omdat dit het beste aansloot bij de eisen aan vooral functionaliteit en duurzaamheid. Voor de aanbesteding (op basis van een vooraf vastgesteld budget) maakte Pellikaan gebruik van de kennis en jarenlange ervaring die zij hebben met realisatie en exploitatie.

Het buitenbadencomplex heeft een peuterbad, een waterspeeltuin en een recreatiebad met glijbanen en een wedstrijdbad met een apart duikgedeelte. Daaromheen een grote ligweide en een sportveld. De overdekte zwemaccommodatie bestaat uit een wedstrijdbad met acht banen, een instructiebad en een peuterbad. De dubbele sporthal is in zes delen op te splitsen, heeft een tribune en een galerij, en is ook geschikt voor grote evenementen. Alle functies zijn toegankelijk vanaf de ruime entree. Centraal ligt een grote horecagelegenheid met directe toegang tot de tribune. Ook zijn parkeergelegenheid en een fietsenkelder gerealiseerd.

Het totale project kent een groot pakket aan duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van warmte en energieopwekking, isolatie, verlichting, waterverbruik en materiaalkeuze. Enkele maatregelen zijn: drievoudige isolatie, warmteterugwinning op lucht en water, energiezuinige verlichting, zelfsluitende waterkranen, hergebruik van spoelwater, zwembadfilters met een verlaagde weerstand en een zonneboiler.

Het complex biedt ruim 9.000 m² aan overdekte ruimte voor recreatieve en professionele sport en ruim 7.000 m² voor buitensport en -recreatie. Er is ca. 2.500 m² wateroppervlak en ca. 2.500 m² sportvloer.

Op Youtube verschijnen regelmatig bouwjournaals van RTV Papendrecht

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gemeente Papendrecht
Architect
Hooper Architects, Oosterhout
Plaats
Papendrecht

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Arnhemhal Papendal

Arnhemhal Papendal

Pellikaan was bouwteampartner voor het vierde Centrum voor Topsport en Onderwijs in Nederland. Passend binnen het masterplan voor Papendal is de Arnhemhal speciaal ontworpen als trainingscentrum voor topsporters.

Naast twee gekoppelde sporthallen (elk 24 x 44m – gekoppeld 88m), zijn er aparte hallen voor sprint (130 m lang), atletiek en vechtsport. De krachttraining- en herstelruimten behoren zowel qua omvang als voor wat betreft kwaliteit van inrichting en service tot de beste van Europa. Het restaurant biedt individueel voedingsadvies voor de sporters, er is bijzondere aandacht besteed aan faciliteiten voor mindervalide topsporters en in de sporthal komen snelheids-camera’s met GPS en de nieuwste meettechnieken om de individuele topsporters optimaal te kunnen begeleiden.

Duurzaam
Duurzaamheid is bij de ontwikkeling van het plan een van de kernthema’s geweest. Het resultaat daarvan spreekt uit de toegepaste bouwmaterialen, zoals een verduurzaamde houten buitenhuid. De hal heeft verder zeer hoge isolatiewaarden en energiezuinige gebouwinstallaties zoals een warmte-koudeopslag. De installatie wordt voor het hele Papendal terrein ingezet. Er wordt zelfs warmteterugwinning toegepast op de lucht uit de keuken.

BIM
Pellikaan en het bouwteam werkte met Building Information Modeling (BIM). Informatie van alle partijen, van architect en constructeur tot installateur samengevoegd in een 3D model van het gebouw. Groot voordeel hiervan is verschillende onderdelen meteen vanaf het begin optimaal op elkaar aansluiten.

Opdrachtgever
NOC*NSF
Architect
Hooper Architects
Plaats
Arnhem/Papendal
Opleverdatum
oktober 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Sea Life Centres

Sea Life Centres

Pellikaan bouwde het eerste Sea Life aquarium in Konstanz, Duitsland in 1998. Later volgden centra in Hannover en Speyer. Bezoekers kunnen de fascinerende onderwaterwereld van lokale en exotische wateren onderzoeken in de grote zoet- en zoutwater aqaria. De verschillende habitats zijn tot in detail natuurgetrouw nagemaakt in watertanks van zeer hoge kwaliteit. In ieder centrum zijn zo’n 5000 dieren van meer dan 100 soorten te zien. Een spectaculaire highlight is een 8 meter lange glazen tunnel door een 5 meter diepe tank, waar je pijlstaartroggen en haaien van dichtbij kunt bekijken.

Voor het ontwerp van elk Sea Life Centre wordt bijzondere aandacht geschonken aan de keuze van milieuvriendelijke materialen en systemen. De harmonieus geïntegreerde watertanks zijn zo ontworpen dat de dieren zich voelen als in hun natuurlijke omgeving. 

Opdrachtgever
Merlin Entertainments Group
Plaats
Diverse locaties in Duitsland
Opleverdatum
1998-2003-2007

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer