Campanile Hotels

Campanile Hotels

Pellikaan heeft hotels gebouwd voor Groupe Envergure / Campanile in België, Nederlanden Engeland. Door steeds een zeer herkenbaar ontwerp te gebruiken is de Franse origine van de keten in heel Europa zichtbaar.

Pellikaan bouwde Campanile hotels in Vilvoorde, Drogenbos, Amersfoort, Leeuwarden, Den Bosch, Rotterdam, Gorinchem, Breda, Delft, Zevenaar, Birmingham, Milton Keynes, Wakefield, Salford en Dartford.

Opdrachtgever
Groupe Envergure / Campanile
Plaats
Nederland, België en Engeland

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Vlaardingen School

Vlaardingen School

In samenwerking met de gemeente Vlaardingen heeft Pellikaan Bouwbedrijf op basis van een Design & Build overeenkomst een onderwijslocatie met sporthal en kunstgrasvelden voor meerdere gebruikers gerealiseerd. Door de uitstekende samenwerking tussen de gemeente, de school en de plaatselijke korfbalclub zijn de bouwkosten en de exploitatie van het project samengevoegd en is er een prachtig complex gerealiseerd met duidelijke meerwaarde voor de gebruikers. Zo maakt de school overdag gebruik van de sporthal en wordt deze in de avonduren vooral bezet door de korfbalvereniging.

Het College Vos, (VMBO) heeft op deze locatie 400 leerlingen. Er zijn 16 instructielokalen waaronder lokalen voor muziek/drama/dans, beeldende vorming, practicum/science, audio/video, multimedia/ICT, talenlab en leerwerkplekken. Verscheidene lokalen zijn opdeelbaar d.m.v. een vouwwand.

De keurmerk sporthal, conform NOC*NSF normen, heeft een afmeting van 24 x 44,2 meter met twee scheidingswanden en een tribune voor 150 personen. De entree, lift en aula van de school worden ook door sporters gebruikt. Twee mooie kunstgrasvelden completeren het aanbod.
Totaal circa 5.500 m2 bvo.

Opdrachtgever
Vlaardingen School
Architect
Bureau Bos
Plaats
Vlaardingen
Opleverdatum
oktober 2008

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


David Lloyd Club Ukkel

David Lloyd Club Ukkel

Aan de rand van het Zoniënwoud ligt een parel van een leisureclub.

Vanaf de weg is enkel het gerestaureerde historische kasteel te zien. In en onder het kasteel beschikken de circa 8.000 leden over 8.500 m² waar zij kunnen fitnessen, klassen volgen in één van de 4 dansstudio’s en de spinningstudio. In het natte gedeelte kunnen zij baantjes trekken in het 25m bad of in het buitenbad. Kinderen kunnen spelen in het peuterbad binnen of het kinderbad buiten. Relaxen geschiedt in de hydropool, de suana’s, het stoombad en de rustruimte.

13m onder het maaiveld (uniek in Europa) liggen 5 tennisbanen en een simulatiegolf.
Boven de ondergrondse parking van 3.500m² liggen 6 buitentennisbanen. Verder is er nog een speeltuin en in de zomer kan aan beachvolley gedaan worden.

In het kasteel is een full-restaurant, een crèche en een health- & beautycenter.

Opdrachtgever
David Lloyd Leisure
Architect
Van Eetvelde
Plaats
Brussel
Opleverdatum
september 2004

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Hotel en restaurant Maarsbergen

Hotel en restaurant Maarsbergen

Dit hotel zit op een toplocatie aan Nationaal Park de Hoge Veluwe en is op een zeer milieuvriendelijke manier gebouwd. Pellikaan heeft veel rekening gehouden met het behoud van de flora en fauna in de omgeving.

Met een bar, serre, terras en negen multifunctionele vergaderruimten is het hotel op hoog niveau afgewerkt met veel aandacht voor details. Hoewel de 94 4-sterren kamers en 8 suites modern en ruim zijn, zijn ze ook gezellig en ontspannend met veel details als nephaarden. Het hotel heeft een prettig uitnodigend restaurant dicht bij de receptie.

Als fase 2 van het project bouwden we de belangrijkste retaurant tegenover het hotel.

Opdrachtgever
Amrâth Hotels
Architect
Houdijk
Plaats
Maarsbergen

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Pasteur Instituut Brussel

Pasteur Instituut Brussel

Het voormalige Pasteur Instituut schittert midden in het Europese hart van Brussel, en huisvest de Beierse Vertegenwoordiging bij de Europese Unie.

Drie historische gebouwen werden vakkundig gerestaureerd en de karakteristieke elementen vonden hun pracht terug. De panden werden uitgebreid met ondermeer een congreszaal uitgerust op topniveau (met de meest moderne snufjes). Door toepassing van staal en veel glas oogt de architectuur van de uitbreiding hedendaags en brengt het licht en veel transparantie. Het contrast van deze materialen benadrukken des te meer het historische karakter en de details van de bestaande gebouwen, en is een aanvulling van de bestaande

Een bierkelder en een weinstube mochten natuurlijk niet ontbreken.

De grote klasse van dit gebouw werd gewaardeerd met een nominatie op de MIPIM te Leuven.

Opdrachtgever
Conception et Coordination Léopold
Architect
Archi + I / Cerau
Plaats
Brussel
Opleverdatum
juli 2004

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Whitgift School Sports Centre Croydon

Whitgift School Sports Centre Croydon

Het nieuwe sportcentrum is één van de mooiste centra voor scholen in de UK waar meer dan 20 sporten op nationaal niveau beoefend kunnen worden. De grote sporthal van 44×28 meter heeft een scheidingswand en is geschikt voor sporten van volleybal tot cricket. Voor bij wedstrijden is er ruimte voor publiek.

Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte werden ook scheidingswanden gebruikt in andere gebieden. De squashwanden zijn verplaatsbaar en het zwembad is geschikt voor wedstrijden en voor lessen. Het 8-baans bad is voorzien van tijdsregistratie en van een beweegbare bodem.

Verdere faciliteiten zijn fitness, klaslokalen, kantoren, keuken, fysiotherapie en multifunctionele ruimtes. Het sportcentrum ligt op het schoolterrein en werd gebouwd terwijl de school normaal in gebruik bleef. Vandalismebestendige materialen werden gebruikt zonder concessies te doen aan het ontwerp en een optimale lesomgeving werd gecreëerd door uitstekende akoestische voorzieningen.

Het oorspronkelijke ontwerp voor dit project was te duur. Pellikaan kon dat ontwerp aanpassen om aan het budget tegemoet te komen en kon toch alle benodigde faciliteiten leveren.

Totaal: 5.525 m² bvo.

Opdrachtgever
Whitgift School
Architect
Hooper Architects
Plaats
Croydon
Opleverdatum
december 2004

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Wijkcentrum Bilk Düsseldorf

Wijkcentrum Bilk Düsseldorf

Op de locatie van het voormalige Bilk treinstation in Düsseldorf heeft Pellikaan een aantrekkelijk wijkcentrum gerealiseerd. Het drie verdiepingen tellende gebouw vervult diverse openbare functies. De Düsseldorfse deelgemeente Bilk heeft er loketten en kantoren. De gemeenschap kan gebruik maken van de stadsbibliotheek, het lezerscafé en de evenementenzaal.

Het zwembad heeft 25m baden en lesbaden met beweegbare bodems en een duikplatform. Het valt op door de strakke lijnen, eenvoudige elegantie en heldere materialen. De waterkwaliteit wordt gegarandeerd door chloorelectrolyse en het bad gebruikt energiebesparende materialen en technieken die de exploitatiekosten significant drukken.

Dit is een modern complex met interessante gevelbekleding, gebruik van niveauverschillen, lichte ruimtes, glazen gevels en vriendelijke binnenhuisarchitectuur. Overdag wordt optimaal gebruik gemakt van daglicht. Licht schijnt in het zwembad door het rechthoekige glazen dak, de zogenaamde lantaarn. ’s Avonds is het centrum zeer indrukwekkend. Het licht schijnt naar buiten en creëert een kunststuk waarin glas en licht hoofdrollen spelen.

Opdrachtgever
Gemeente Düsseldorf
Architect
Allmann, Sattler & Wappner München
Plaats
Düsseldorf
Opleverdatum
september 2008

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Van der Valk Hotel Brussels Airport Diegem

Van der Valk Hotel Brussels Airport Diegem

Tot gehele tevredenheid van de klant heeft Pellikaan hier andermaal bewezen tot welke realisatie zij in bouwteam in staat is.

Met 184 luxe kamers waarvan 12 suites, 10 moderne en multifunctionele vergaderzalen en een eigentijds en gezellig restaurant en bar & lounge is Van der Valk Hotel Brussels Airport de ideale uitvalsbasis voor zowel de zakelijke als de particuliere gast.


Het uitzicht op het vliegveld en de Brusselse ring van op de zevende verdieping – in de vorm van een verkeerstoren – is adembenemend.


Tot gehele tevredenheid van de klant heeft Pellikaan hier andermaal bewezen tot welke realisatie zij in bouwteam in staat is.

Opdrachtgever
Diegem Estate Hotel & Diegem Estate Kantoor
Architect
Rutten en Rooze
Plaats
Diegem
Opleverdatum
maart 2009

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


AQUApark Oberhausen

AQUApark Oberhausen

Het ontwerp voor het subtropische zwembad AQUApark is geïnspireerd op het uitzicht op een boorinstallatie van een dichtbijzijnde koolmijn. Dit werd het thema voor het interieurontwerp. Een replica van de boorinstallatie is het middelpunt onder de grote glazen koepel. Het mijnbouwverleden is op een stijlvolle en speelse manier verwerkt. Een voorbeeld hiervan is de unieke 100 meter lange blackhole-glijbaan die uitkomt in een realistische mijnomgeving.

Het AQUApark wordt gedomineerd door de glazen koepel (40m diameter) en met de veranderende lichteffecten is het ’s avonds een ultiem gezicht. Het lichtplan draagt bij aan de buitenomgeving. Overdag wordt bij mooi weer de koepel geopend zodat bezoekers het gevoel hebben buiten te zijn en optimaal kunnen genieten van zonnige dagen.

Het tropische deel biedt zwem-, ontspannings-, en recreatiegebieden. Er zijn een vrijetijdszwembad, een lesbad een buitenbad en een kinderbad. De vele glijbanen, waaronder Europa’s langste X-tube, en een groot zonnegebied met terras zorgen het hele jaar door voor vermaak. Deze enorme faciliteit biedt ook een scala aan andere voorzieningen waaronder een bar, bistro en winkels.

Door het efficiënte en duurzame energiesysteem is het zwembad zeer economisch.

Opdrachtgever
OGM Oberhausen
Architect
pos4 architekten
Plaats
Oberhausen
Opleverdatum
maart 2010

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Hotel Van der Valk Uden

Hotel Van der Valk Uden

Buiten de kern van Uden, dicht bij het ziekenhuis en met een directe aansluiting op de A50 is Hotel Van der Valk Uden-Veghel gerealiseerd.

Maanden voor de oorspronkelijke opleverdatum ging het nieuwe vier sterren hotel open. Zoals Harry Heinrichs tijdens de opening opmerkte, was het de samenwerking tussen de gepassioneerde families Van der Valk en Pellikaan die het mogelijk maakte dat het vier sterren hotel binnen 8 maanden na de start van de bouw al gasten kon ontvangen. De integratie van pull planning technieken in onze organisatie heeft daar zeker ook zijn vruchten afgeworpen.

Op drie verdiepingen zijn er 105 kamers en 11 zalen voor vergaderingen, presentaties en conferenties. Het restaurant en de zalen zijn voorin geplaatst, achterin zijn de hotelkamers over twee vleugels verdeeld. Aan de voorzijde grenzen ruime terrassen aan een vijver. Natuurlijk zijn er voldoende parkeervoorzieningen.

In het ontwerp is rekening gehouden met de omgeving. Zo vermindert een  geluidswand de overlast van de A50. Een deel van het gebouw heeft een groen dak en er zijn zonnepanelen geplaatst.

Opdrachtgever
Van der Valk
Architect
Rutten & Rooze Architecten
Plaats
Uden
Opleverdatum
januari 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Johan Tousseyn
Directeur


Brede School Duinterpen Sneek

Brede School Duinterpen Sneek

Het werk betreft het bouwkundige en installatietechnische advies, ontwerp, engineering, voorbereiding, begeleiding én realisatie van de Brede School. Naast een zeer fraai ontwerp is ook bijzonder veel aandacht gegeven aan duurzaamheid, waaronder warmte-koude opslag in de bodem, daglichtafhankelijke regeling van de verlichting met hoogfrequente verlichtingsarmaturen en betonnen daken. Dit resulteert dan ook in een energielabel A.

Het complex bestaat onder meer uit:
– Een basisschool openbaar onderwijs met 13 groepsruimtes
– Een basisschool bijzonder onderwijs met 22 groepsruimtes
– Zes wissellokalen die flexibel voor beiden scholen inzetbaar zijn
– Voorzieningen kinderopvang en buitenschoolse opvang
– Vier oefen-/gymlokalen
– Sporthal op te delen in 3 zaaldelen met NOC*NSF keurmerk
– Buitenterrein (wegen, parkeren, schoolpleinen) 12.000 m²

De gevel ziet er zeer natuurlijk uit door het gebruik van veel hout. Er is goed gebruik gemaakt van de ruimte en het harmonieuze gebruik van materialen en kleuren levert een geweldig resultaat.
Totaal ca. 7.445 m² bvo.

Opdrachtgever
Gemeente Sneek
Architect
Bureau Bos
Plaats
Sneek
Opleverdatum
februari 2009

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer