Stage: "Het werk is echt leuk"

Sjors en Karel deden de afgelopen maanden werkervaring op bij Pellikaan, tijdens hun derdejaars stages voor de studie Bouwkunde aan Avans Hogeschool.

Sjors: “Zeker doorstuderen”
Sjors is een oude bekende: hij liep zijn MBO stage ook al bij ons. Nu wilde hij een internationale stage lopen. Liefst design & build. Internationaal én design & build: Sjors besloot Pellikaan weer te bellen. Als assistent van de projectleider en de design manager op een design & build leisure centre in Engeland reisde hij elke week op en neer naar Engeland.

In de stage lag het accent op design management. “Daar ben ik erg tevreden mee. Ik zie dat daar grote winsten te behalen zijn. Traditioneel is een projectleider hoger in de rang, maar er ligt bij design & build misschien wel meer verantwoording bij de design manager. Die heeft met value engineering soms meer invloed op de totale projectkosten.”

Met alle nieuwe informatie over Engelse bouwmethodieken, taal en cultuur is het voor Sjors nu nog duidelijker dat hij door wil studeren. Om zijn leergierigheid te bevredigen en om zijn kansen te vergroten op een goede baan. Dus is het volgend jaar afstuderen, en dan door naar de TU voor Construction, Management & Engineering.

Karel: “Het werk is echt leuk”
Het studieprofiel van Karel is architectuurgericht. Omdat van architecten vaak wordt gezegd dat ze dingen bedenken die niet kunnen, wilde hij zelf iets uitwerken. Hij koos voor een stage bij een bouwbedrijf om ook zijn technische kennis uit te breiden. Zijn stage op de Duitse werkvoorbereidingsafdeling draaide vooral rondom BIM modelleren. “Perfecte timing want ik kan kennis opdoen waar ik in de toekomst echt iets aan heb, terwijl ik Pellikaan help om het proces te verbeteren.”

Na het 3d-modelleren van een Duitse sporthal richtte Karel zich op procesverbetering rondom informatieleveringsspecificatie. Daarmee wordt het makkelijker om modellen van verschillende bedrijven goed op elkaar te leggen. En nu ontwikkelt hij standaarden voor de calculatie en modelleurs zodat er sneller een opstarttekening gemaakt kan worden voor visualisatie en kostenraming.

Karel is bijna klaar met zijn opleiding en blijft tijdens het afstuderen parttime bij Pellikaan werken. “De sfeer is fijn en het werk is echt leuk. Ik weet nu nog zekerder dat ik liever de bouwkant op wil dan de architectuur.“

Jack Hazen
Commercieel directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag