Vie - Leven in beweging, Kerkrade

Vie - Leven in beweging, Kerkrade

Op het 40.000 vierkante meter grote voormalige Atriumterrein realiseert Pellikaan Bouwbedrijf de nieuwbouw van Vie – Leven in beweging, Kerkrade. Een verbinding van een breed sportaanbod, zorg en educatie.

De nieuwbouw komt te liggen op de punt van het voormalige Atriumterrein en vormt de toegangspoort naar het centrum van Kerkrade. De beloopbare daken zijn voorzien van een groen en bloemenrijk landschap en zijn via trappen en hellingbanen voor publiek toegankelijk. Het ontwerp van het gebouw met de hoogteverschillen en beweging in de gevel sluit naadloos aan op het heuvellandschap van zuid Limburg.

Voor het ontwerp is een combinatie gevormd tussen Moederscheim/Moonen Architects en Wehrung Architecten. Het ontwerp van de installaties komt van de ontwerpend installateur Engie Services Zuid en van Lotec voor de waterzuivering.

Opdrachtgever
gemeente Kerkrade
Architect
Moederscheim/Moonen Architects en Wehrung Architecten

Het complex

Het sportcomplex bestaat uit een sporthal, een zwembad en een overdekte parkeergarage.

De wedstrijdruimte van de sporthal heeft een afmeting van 28×44, is deelbaar in 2 zaaldelen en heeft 6 kleedruimten. Het zwembad heeft 2 bassins: een wedstrijdbassin en een doelgroepenbassin en zijn beide voorzien van een beweegbare bodem. Naast deze bassins is er een peuter- /kleuterbassin en een spraypark. De horecagelegenheid biedt 500m2 zitgedeelte voor samenkomst van bezoekers. Op de verdieping komt een verhuurbare kantoorunit van 160m2. De parkeergarage heeft ongeveer 270 parkeerplaatsen en is de verbindende schakel tussen het sportcomplex en het centrum van Kerkrade.

Duurzaamheid

Het complex is compleet gasloos en all-electric met 3 warmtepompen voor de volledige productie van warm water en verwarming van het sport- en zwembadgedeelte.  De 1280 PV panelen op het dak wekken een groot gedeelte van het elektrisch verbruik zelf op. Het gebouw is voorzien van uitstekende hoogwaardige isolatie, heeft een EPC waarde van 0 en voldoet volledig aan de nieuwste BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) wetgeving.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

Montessori IKC Parkrijk, Rijswijk

Montessori IKC Parkrijk, Rijswijk

De nieuwbouw van de IKC (integraal kindcentrum) Montessorischool Parkrijk is gelegen in het uitbreidingsgebied Rijswijk Buiten in de wijk Parkrijk.

De nieuwe school biedt ruimte voor: 4 kinderopvang groepen, 16 klaslokalen, 2 speellokalen en 1 gymzaal. De naschoolse opvang kan gebruik maken van de centrale open leerruimtes in het gebouw. Naast kinderopvang is er ook ruimte voor sport- en wijkfuncties. Door het combineren van onderwijs, opvang, sport en wijkfuncties fungeert het Kindcentrum in meerdere opzichten als centrale ontmoetingsplek in de nieuwbouwwijk.

Het gebouw wordt voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, triple gevelbeglazing en deels voorzien van een groen dak. Hiermee voldoet het nieuwe schoolgebouw straks aan de eisen van Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG).

Opdrachtgever
Gemeente Rijswijk
Architect
DMV Architecten

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

WRZV-hallen, Zwolle

WRZV-hallen, Zwolle

Ter vervanging van de huidige WRZV-hallen, wordt een geheel nieuwe sportaccommodatie gebouwd. De nieuwe sportaccommodatie wordt gebouwd op een aantrekkelijke, klimaatbestendige locatie in Zwolle.

Het ontwerp biedt ruimte aan verschillende sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen. De twee sporthallen worden met elkaar gekoppeld door diverse ondersteunende faciliteiten. Daarnaast biedt het complex ook voldoende ruimte voor opslag, beheerdersruimte en een ruime keuken. Rondom het complex komt een ruime parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen en is ook voor voetgangers en de minder valide sporter goed bereikbaar.

Opdrachtgever
gemeente Zwolle
Architect
AGS Architects Amsterdam

Duurzaamheid

Samen met een team van aannemers is Pellikaan verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe energieneutraal sportcomplex. Breman Utiliteit Zwolle is de aannemer voor de elektrotechniek en de werktuigbouwkunde en Klink Nijland uit Raalte legt de infrastructuur aan. Zij hebben samen hard gewerkt aan de verschillende maatregelen die worden getroffen voor de realisatie. Zo wordt het volledige dakoppervlak benut voor zonnepanelen,

verwarming van het gebouw gebeurt met warmtepompen en voor de verlichting in en rond het gebouw wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting. Verder staat in de keuzes voor het gebruik van materiaal circulariteit en een zo klein mogelijke milieu-impact voorop. De buitenruimte van het nieuwe sportcomplex wordt klimaatbestendig ingericht met groene parkeeroplossingen, waterberging op het terrein en groene schaduwrijke plekken om hittestress tegen te gaan.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

Bulmershe Leisure Centre Woodley

Leisure Centre Woodley

Pellikaan won de design & build aanbesteding voor het vervangen van het voormalige leisure centrum in Woodley.

Het nieuwe leisure centre heeft een zesbaans 25-meter bad en een lesbad met een beweegbare vloer. Een fitness, sporthal, studio en café worden ook gerealiseerd. De hele gemeenschap profiteert van de moderne, toegankelijke en flexibele faciliteiten.

We leverden het centrum een maand eerder op dan gepland, met een eindafrekening die lager was dan de contractsom. De deuren konden 12 weken eerder open voor publiek dan verwacht.

“Dit nieuwe centrum zal niet alleen een knooppunt voor sport zijn – een plek om je gezondheid te verbeteren en te behouden. Het zal een ontmoetingsplaats zijn voor mensen van alle leeftijden waar op alle niveaus gesport kan worden, en waar je naar toe kunt om te voorkomen dat gezondheid überhaupt een probleem wordt.” zei de wethouder voor milieu, leisure en bibliotheken.

Opdrachtgever
Wokingham Borough Council
Architect
Concept: Atkins; Uitwerking: Roberts Limbrick

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Gert-Jan Peeters
Director

Beach Resort, Nieuwvliet - Bad

Beach Resort Nieuwvliet - Bad

Gelegen aan de Zeeuwse kust: vakantieresort Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Dit geheel nieuwe park heeft nu nog geen centrumfaciliteiten

In opdracht van Roompot heeft Pellikaan het centrumgebouw gebouwd, met onder meer: receptie, horeca met groot terras, winkel, recreatie bad met 3 glijbanen, spraypark, peuterbad met speelelementen, Koos Konijn Kidsclub, fietsverhuur, facilitaire ruimtes en techniekruimtes.

De lichtstraat met te openen dakdelen zorgt ervoor dat er voldoende natuurlijke ventilatie binnenstroomt.

Opdrachtgever
Roompot
Architect
Hooper Architects

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Pascal Majoor
Technisch directeur

Park Vossenberg, Kaatsheuvel

Park Vossenberg Kaatsheuvel

Park Vossenberg in Kaatsheuvel biedt bewoners een veilige en vertrouwde plek om te wonen waar zorg en hulp aanwezig is.

89 zorgappartementen voor bewoners met lichte tot zware zorgbehoefte, 4 woningen voor kort verblijf, algemene ruimten voor recreatie en zorgverlening.

Het gebouw bestaat uit 3 bouwdelen met tweekamerappartementen waar de groeiende zorgvraag geboden kan worden. Alle appartementen zijn rolstoel en brancard vriendelijk. In samenwerking met de verschillende projectpartners wordt een vernieuwend duurzaamheidsconcept ontwikkeld. Het concept gaat uit van een all-electricbouwplan voorzien van een zonnepark voor eigen opwek, biodynamische LED-verlichting, warmte-koudeopslag en warmteterugwinning.

Gelijktijdig met de bouw van de eerste fase wordt het groene en levendige park aangelegd met een grote weide, visvijver, moestuinen, boomgaard, dierenweide en natuurspeeltuin. In het hart van het park ligt de gerenoveerde kapel. De realisatie van 1e fase is in samenwerking met Van Delft Installatieprojecten.

Opdrachtgever
Stichting Maasduinen
Architect
Bierman Henket

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

Lommelartimpspraycut.jpg

Sportcomplex Lommel

Sportcomplex Lommel

Na 45 jaar wordt het zwembad in Lommel vervangen door een nieuw uitgebreid centrum. Pellikaan en Optisport bundelden de krachten voor het maken van een DBFMO aanbieding voor dit project: een totaalpakket met ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie voor 30 jaar.

In het nieuwe centrum komen een 25 meter wedstrijdbad en een instructiebad, beide met beweegbare bodem. Het vrijetijdsdeel van het bad heeft onder meer een whirlpool, sauna, stoombad en een familieglijbaan. Voor de kleintjes is er een peuter/kleuterbad met splash elementen.

Voor de tennissers komen er vier nieuwe binnenbanen en nieuwe kleedkamers. Ook de gebruikers van de al bestaande atletiekbaan vinden in deze kleedruimten weer mooie nieuwe voorzieningen.

De nieuwe brasserie met buitenterras (met spraypark voor de kinderen) is een ontmoetingsplek voor tennissers in de tennishal en op de buitenterreinen, zwembadbezoekers, bezoekers aan de speeltuin en alle andere sporters en recreanten in het sportpark.

Zo vormt het nieuwe complex het hart van Sportpark de Soeverein.

Opdrachtgever
PPS: Optisport Lommel NV / Gemeente Lommel
Architect
pos4 architekten / A4 Architecten

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

201705 Pell Destelb 01.jpg

Damvallei Destelbergen

Damvallei Destelbergen

Pellikaan is begonnen met de bouw Damvallei te Destelbergen.

In het complex zijn er 47 appartementen met een luxueuze afwerking, 11 commerciële ruimtes en een ruime fitness.

Het project is gelegen aan het beschermd natuurpunt, Damvallei-meer met een goede verbinding naar de autostrade en op 5km van het centrum van Gent.

De appartemten bestaan uit 2 of 3 slaapkamers en zijn voorzien van ruime terrassen. In de ondergronds parkeergarage zijn er afgesloten parkeerboxen voorzien voor de eigenaars van de appartementen en open parkeerplaatsen voor de handelspanden.

Opdrachtgever
Magistra Group
Architect
W Van Besien Architecten en Ingenieursbureau

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Johan Tousseyn
Directeur