Maak kennis met Truus Roodenburg, secretaresse Pellikaan Duitsland

Graag stellen we Truus Roodenburg (61) aan jullie voor: onze steun en toeverlaat, duizendpoot en spin in het web. Allemaal termen die van toepassing zijn op haar als persoon. Deze maand werkt Truus alweer 20 jaar als secretaresse voor onze Duitse afdeling. En daar zijn we maar al te blij mee!


Nederlands-Duits

Truus werd geboren in Bad Homburg en is half Nederlands en half Duits. Als 16-jarig meisje verhuisde ze met haar ouders en zus naar Nederland. Bad Homburg is ons niet onbekend, want daar bouwden we de eerste David Lloyd Leisure Club van Duitsland. Voor Truus dan ook extra bijzonder om destijds aan dat project mee te werken! Ondanks dat ze op jonge leeftijd in Nederland is komen wonen, is ze haar prachtige Duitse accent gelukkig niet kwijtgeraakt. “Nee, dit is helaas niet gelukt”, vertelt ze met een glimlach.

 

Na een herintredersopleiding begon Truus haar Pellikaan-loopbaan in een tijdelijke functie ter vervanging van zwangerschapsverlof. Onder leiding van haar chef Jan Jansen startte ze vervolgens haar carrière bij Pellikaan. Leuk feitje: het duurde ruim twee jaar voordat ze hem met Jan aanspraak. Het Duitse ‘Sie’ bleef er toen nog wel in. De Duitse uitdrukking Was Hänschen nicht lernt, lernt Hans nimmer mehr”, gaat hier dan ook zeker op!

 

Mädchen für alles
De energieke Truus pakt alles op, van het uitruimen van de vaatwasser tot het uitvoeren van administratieve werkzaamheden die komen kijken bij een bouwproject. Zoals het uitwerken van revisiestukken en protocollen en/of het (uit)zoeken van benodigde papieren. Ze wordt dan ook wel “Mädchen für alles” genoemd. In deze Coronatijd ondersteunt ze zelfs vrijwel iedereen op kantoor! Vanwege de minimale bezetting biedt ze een graag een helpende hand aan wie dat nodig heeft.

 

Afwisseling in werkzaamheden
Doordat de werkwijze in Duitsland anders is dan in Nederland moet Truus vaak in de papieren duiken en nog steeds heel veel op papier zetten en aanleveren. “Zoals je ziet heb ik heel erg afwisselend werk”, licht ze toe. “Elk bouwproject is altijd weer anders en ook uitdagingen zijn er voldoende: ik maak na al die jaren nog regelmatig nieuwe situaties mee. Mijn werk is nooit saai!” Met nog altijd veel enthousiasme en plezier voert ze haar werkzaamheden uit. Als we aan haar vragen wat werken bij Pellikaan na 20 jaar betekent, vertelt ze met trots: “Ik ben blij om bij dit hechte familiebedrijf te werken. Het werk is afwisselend en de collega’s maken het werkgenot compleet! Net als het ochtendpraatje, met collega’s kletsen en vooral geintjes maken!”

 

Als er al een ding is, wat ze als een gemiste kans ziet, is het haar eigen ontwikkeling in digitalisering. Gelukkig kan ze daarbij hulp krijgen van haar collega’s. “Dit is ook wat Pellikaan typeert, iedereen helpt elkaar. En zo hoort het ook. Pellikaan is een mooi familiebedrijf en het voelt ook écht als familie, omdat ik hier bijna meer uren spendeer dan thuis.”

 

Vanaf deze maand gaat Truus een dag minder werken, zodat ze nog meer tijd kan besteden aan haar kleinkinderen, lezen en krimi’s kijken, zwemmen en straks weer naar de sauna en bios gaan als dit weer mag. Een terechte keuze!

 

Truus, nogmaals gefeliciteerd met je 20-jarig jubileum! Bedankt voor al je hulp en je tomeloze inzet tot nu toe en geniet van je extra vrije tijd!

Richard van Emmerik
Directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag