Maak kennis met stagiaire Kirsty Walker

Bij Pellikaan kunnen we niet zonder gedreven stagiaires. Zowel in Nederland als in Engeland, Duitsland en België ondersteunen zij onze medewerkers. We geven studenten een ervaring in de echte wereld en laten ze praktische ervaring opdoen in alle aspecten van de bouw.

Zo ook Kirsty Walker. Al meer dan een jaar is Kirsty een geweldige aanwinst voor ons team in Wokingham, waar ze werkt aan het nieuwe Carnival Leisure Centre en Library, een multifunctioneel sportcentrum met bibliotheek. We stellen Kirsty graag aan jullie voor en stelden haar daarom enkele vragen over haar stage en ervaringen bij Pellikaan UK.

 

Vertel, wie ben je?
Ik heet Kirsty en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer momenteel Architectural Engineering aan Loughborough University. In mijn vrije tijd ben ik fanatiek hardloopster en zwemster. Voor ik bij Pellikaan ging werken, was ik badmeester.

 

Waarom wil je in de bouwsector werken?
Mijn vader was scheepsarchitect en als kind was ik omringd door zijn tekeningen en details. Ik denk dat daar mijn verlangen om in de bouw te werken vandaan komt.

Het lijkt me echt geweldig om langs een gebouw te lopen en te weten dat ík invloed heb gehad op de bouw ervan. Toen ik opgroeide in Reading waren de sportvoorzieningen oud en in slechte staat. Het is dan ook fantastisch om nu deel uit te maken van een bedrijf dat zich inzet voor de verbetering van mijn eigen woongebied.

Hoe ben je bij Pellikaan terechtgekomen?
Als onderdeel van mijn universitaire studie moet ik een jaar in de sector werken. Ik werkte eerst als badmeester in het Rivermead Leisure Centre. Toen ik hoorde dat dat centrum vervangen zou worden, heb ik wat onderzoek gedaan en kwam ik erachter dat Pellikaan de aannemer was. Oorspronkelijk zou ik aan het Rivermead-project gaan werken, maar door Corona liep dit project vertraging op en werd ik aan het project Carnival in Wokingham toegewezen.

Wat heb je tot nu toe zoal geleerd tijdens je stage?
Ik werk aan het Carnival project, een sportaccommodatie met bibliotheek. Het gebouw heeft twee zwembaden, een spa, een fitnessruimte, studio’s, een sporthal en bibliotheek. Ik werk samen met het ontwerpteam en help het team op de bouwplaats bij het coördineren van tekeningen. Ik heb veel nieuwe programma’s leren gebruiken en mijn CAD-vaardigheden zijn verbeterd. Ook heb ik veel geleerd over daken en het controleren van de kwaliteit van het vakmanschap. Het was een mooie uitdaging om alle ontwerptekeningen van de verschillende onderaannemers die bij het project betrokken waren, te coördineren.

Wat is jouw bijdrage/taak binnen het team? Welk soort werk interesseert je het meest?
Ik geef commentaar op tekeningen en controleer of het 3D-model door de onderaannemers up-to-date wordt gehouden. Ik notuleer alle interne vergaderingen. Ik vind het leuk om te zien hoe de tekeningen en details ter plaatse worden gebruikt. Aangezien dit mijn eerste project is, vind ik sommige tekeningen in eerste instantie moeilijk te begrijpen, totdat ik het eindproduct op de bouwplaats zie. Dan wordt pas echt duidelijk hoe dingen werkelijk in elkaar passen.

Hoe ziet je werkdag eruit en hoe stel je prioriteiten in je werk?
Ik ben elke dag op de bouwplaats, wat ik erg leuk vind omdat ik dan kan zien hoe het gebouw vordert. Ik werk nauw samen met het bouwteam en help hen om de tekeningen te vinden die ze nodig hebben of om ontbrekende informatie op te zoeken. Ik communiceer regelmatig met de architect en de ontwerpers van de onderaannemers, om ervoor te zorgen dat het ontwerp vooruitgaat.

Ik prioriteer mijn werk aan de hand van wat er later op de bouw moet gebeuren, om zo vertragingen te vermijden.

Welk advies zou je een nieuwe stagiair geven?
Stel veel vragen en wees niet bang om mensen te vragen dingen te herhalen als het voor jou nog niet helemaal logisch is. Een stage bij Pellikaan is interessant, druk en leerzaam. Maar het team is juist heel behulpzaam en bied je veel begeleiding.

 

Kirsty, bedankt voor dit interview en uiteraard je inzet voor ons Wokingham project. We wensen je veel succes met je volgende stap!

Roy Pellikaan
Directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag