Maak kennis met Sandra & Franka

Franka en Sandra werken al heel lang bij Pellikaan. Als receptioniste staan ze altijd voor iedereen klaar en zijn ze hét aanspreekpunt voor zowel collega’s als voor klanten. Dit doen ze nog altijd met veel plezier!

Franka werkt al 18 jaar bij Pellikaan als receptioniste. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om te wandelen, lezen en Afrikaans dansen. ‘Ik vind het erg mooi dat de liedjes zo vrolijk zijn, maar de betekenis van de teksten is dat allesbehalve,’ zegt Franka over de Afrikaanse muziek waarop ze danst.

Sandra werkt al 23 jaar bij Pellikaan als receptioniste én als secretaresse. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om met haar hond te wandelen, gezellig shoppen en uiteten met vriendinnen en ze lakt haar eigen gelnagels! ‘Dit doe ik alleen bij mezelf en af en toe bij mijn dochter,’ zegt Sandra.

Functie

Franka en Sandra zijn beide receptioniste bij Pellikaan. Sandra is daarnaast ook nog eens secretaresse. Sandra: ‘Ik heb de secretaresse opleiding gedaan, maar heb gesolliciteerd op de functie van receptioniste en ben hier ook voor aangenomen. Toen ik hier binnen kwam, bleek de functie al ingevuld te zijn en werd ik secretaresse voor de Nederlandse afdeling. Na een tijdje heb ik de switch naar de Engelse afdeling gemaakt ook al was mijn Engels niet zo goed.’ Toen ze hoorde dat er iemand wegging bij de receptie, heeft ze hier meteen op gereageerd. ‘Daarvoor ben ik in eerste instantie aangenomen!’

Franka zit vanaf haar eerste werkdag al achter de receptie. Ze vindt het leuk om mensen te mogen ontvangen en om hiermee een praatje te maken. ‘Ik zorg ervoor dat dingen besteld worden, ik ontvang mensen, zorg dat de koffiecorner er goed uit ziet en nog veel meer! Ik vind het erg fijn dat ik constant bezig ben en dat het lekker divers is.’ zegt Franka.

Pellikaan

Beide zijn ze dus al lang werkzaam bij Pellikaan. Dit komt door de familieband waar Pellikaan bekend om staat. Ook vinden ze het allebei erg leuk om een praatje te maken met iemand. Franka: ‘Als receptioniste hoor je erg veel. Ze vragen soms zelfs aan mij of ik kan vertellen wat iemand doet als sport!’

Ook Sandra vindt het contact met de collega’s erg gezellig. ‘Ik kan altijd kletsen met mijn collega’s. In goede en in slechte tijden zijn we er voor elkaar en dat vind ik erg fijn. Hierdoor wordt de band die je met je collega’s hebt ook sterker.’

Hoe ben je bij Pellikaan gekomen?

Toen Franka’s kinderen zelfstandig genoeg waren, wilde Franka weer gaan werken. ‘Ik heb me aangemeld bij een uitzendbureau en voor ik het wist was ik aangenomen bij Pellikaan op ongeveer 40-jarige leeftijd. Ik denk als je iets echt wilt, dan maakt het niet uit hoe oud je bent.’ Dit lag bij Sandra wel wat anders. Sandra had namelijk haar diploma nog niet eens op zak of ze was al bij Pellikaan begonnen!

Wat zijn wij blij met de tomeloze inzet van deze twee powervrouwen!

Richard van Emmerik
Directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag