Maak kennis met een administratieve duizendpoot van Pellikaan Engeland: Majdouline Moustakim

Majdouline (39) is geboren en getogen in Tanger, één van de oudste steden van Marokko. Op haar negentiende verhuisde ze naar Nederland. Hier trouwde ze met haar man en samen kregen ze twee zonen. Per toeval kwam ze bij Pellikaan terecht. Ze mocht tijdelijk invallen op de financiële administratie: “Ik was meteen op mijn plek bij Pellikaan. Twee jaar later werd ik gebeld met de vraag of ik voor de Engelse afdeling wilde werken. Daar schrok ik van, want Engels was niet mijn sterkste kant”, legt ze uit. Tóch besloot ze ervoor te gaan: “Ik volgde een cursus Engels en leerde de taal door het in de praktijk uit te oefenen, via de telefoon of per mail.”

Inmiddels zijn we alweer 6 jaar verder en nog steeds is Majdouline een sterke schakel binnen het team. Bij Pellikaan Engeland zorgt zij voor de financiële projectadministratie. Haar werkzaamheden daar zijn uiteenlopend.  Zo verwerkt ze onder andere de kosten van gebruikte materialen, bewaakt ze contract- en projectbudgetten en signaleert ze afwijkingen. Wat haar werk zo speciaal maakt? “Dat ik alle projecten van begin tot eind meemaak. We zijn een hecht team. Ieder jaar mag ik mee naar de kerstborrel in Engeland (helaas dit jaar niet) en normaliter ga ik dan op werkbezoek bij één of twee projecten. Ik vind het geweldig om een project eens in het echt te bekijken”, vertelt ze.

Het is bepaald geen standaard werk bij de financiële projectadministratie. Majdouline legt uit dat er op deze afdeling meer mutaties zijn dan normaal. “Dit is afhankelijk van de contractafspraken die zijn gemaakt met onze opdrachtgevers. Er is veel variatie in het verwerken van gegevens. Elke week heeft zijn uitdagingen en geen dag is hetzelfde.” Gelukkig zit ze in een fijn team en ondersteunen de medewerkers elkaar waar nodig. De afdeling bestaat uit vijf projectadministratie medewerkers en bij pieken worden elkaars werkzaamheden opgevangen. Pellikaan is volgens Majdouline een ‘intiem familiebedrijf met hele fijne mensen’.

Natuurlijk moet de harde werkster ook af en toe kunnen ontspannen. Ze hoopt dat ze na de coronatijd haar familie weer kan bezoeken in Marokko. “Azië staat ook heel hoog op mijn bucketlist. Ik zou zó graag eens snorkelen in een helderblauwe zee!”, zegt ze enthousiast.

Majdouline, bedankt voor het leuke gesprek en we hopen dat je nog vele jaren veel werkplezier hebt bij Pellikaan. Keep on track!

Richard van Emmerik
Directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag