Maak kennis met design manager Marc Leermakers

Hello, Hallo, Guten Tag. Voor Marc Leermakers zijn deze talen niet vreemd! Hij werkt sinds 2014 voor Pellikaan en heeft sindsdien de nodige internationale ervaring opgedaan.

Marc kwam in 1999 voor het eerst in aanraking met Pellikaan op het project David Lloyd Club Bolton in Engeland. Hij werkte toen nog voor Hooper Architects. “Ik deed toen al veel projecten voor Pellikaan. In 2014 was er een grote dip in de architectenwereld. Op dat moment dacht ik: ‘Nu is het misschien tijd om de overstap naar Pellikaan te maken’”, vertelt Marc. Zo gezegd, zo gedaan en van deze keuze heeft hij zeker geen spijt!

Design manager
Als design manager combineert Marc vormgeving en functionaliteit met technische en financiële haalbaarheid. De design manager managet het ontwerpproces. Het uitwerken van het ontwerp naar bouwtekeningen gebeurt bij Pellikaan grotendeels tijdens de bouw. Wat hij uitwerkt, wordt dan ook direct uitgevoerd. Marc is vanaf start bouw tot en met de oplevering verantwoordelijk voor het ontwerp. “Daar hou ik van”, zegt Marc, “De functie is heel breed. Je moet zien waar problemen kunnen liggen en je bent een belangrijke schakel tussen wat er op de bouw gebeurt en je onderaannemers. Je moet overal van op de hoogte zijn. Van de grondwerkzaamheden en de staalconstructie tot het beton en afwerkingen.”

Internationaal karakter
Wat de functie ook interessant maakt, is het internationale karakter, met vestigingen in Nederland, Engeland, Duitsland en België is er enorm veel variatie! Marc heeft zelf in Nederland, Duitsland en Engeland gewerkt. Ieder land is uniek en heeft zijn eigen werkwijze. “Dat houdt je scherp!”, aldus Marc. “Voor mij is het wel zo dat ik functioneel inzetbaar ben, in welk land dan ook. Dat is wel een fijne gedachte.”

Reizen
Werken in het buitenland betekent ook veel reizen. Over het algemeen is Marc iedere week drie dagen in Engeland. Hoe zien zijn werkdagen eruit? “Als ik naar Engeland ga, begint mijn werkdag rond 5.00 uur, want je moet dan je vlucht pakken rond 7.00 – 7.30 uur. Aangekomen op de bouw, begin ik eerst met een rondgang. Wat is er allemaal gewijzigd? Zijn er nog problemen, aandachtspunten of vragen? En dan start ik met mijn dagelijkse werkzaamheden”, licht Marc toe.

“Het zijn lange dagen, want je werkt meestal tot 19.00 uur door. Dan ga je naar het hotel – even opfrissen – en ga je samen met je team iets eten en drinken. Dat is wel het voordeel van werken met je team in het buitenland, we kennen elkaar goed en kunnen goed met elkaar overweg.  Dat komt ook doordat je ‘s avonds met elkaar omgaat. Als je gezellig na het werk nog samen iets drinkt, praat je ook over andere dingen dan werk, dat was in Duitsland zeker niet anders”, aldus Marc. “De teams zijn daardoor ook hechter. Dat werkt ook goed als er problemen zijn, dat kun je ook met z’n allen oplossen en elkaar helpen.“

Tot slot vroegen we welke bijzondere projecten Marc zijn bijgebleven? Zijn antwoord: “Pellikaan heeft sowieso mooie unieke projecten. Ik ben er trots op dat ik aan een aantal vooraanstaande projecten heb kunnen werken. Zoals Villa Flora “duurzaam gebouw voor Floriade 2012” (NL), Lewisham Leisure Centre (UK) en Familienbad Düren (DE), een sport- en familiezwembad met sauna en een groot 50-meter zwembad. Maar eigenlijk ben ik trots op al mijn projecten!”

Sven Reynaert
Algemeen directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel ons op 027205845.

Stel een vraag