Maak kennis met Sven Reynaert, algemeen directeur België

Maak kennis met Sven Reynaert, 42 jaar en sinds mei 2021 werkzaam bij Pellikaan België als Algemeen Directeur.

Sven is geboren in Brussel en heeft Waalse en Vlaamse ouders. Hij noemt zichzelf dan ook wel een échte Belg. Sven spreekt niet alleen Vlaams en Frans, maar ook Duits. In zijn kinderjaren heeft hij namelijk een tiental jaren in Siegburg gewoond. Precies, in dezelfde plaats waar Pellikaan het zwembad heeft gebouwd. Toeval of niet?

Na zijn studie Bouwkunde in Antwerpen ging Sven werken als projectleider om ervaring op te doen in de uitvoering. Hij werkte 12 jaar bij een groot aannemingsbedrijf, waar hij alle facetten van de bouw heeft leren kennen. “Als ik terugkijk op die periode, dan ben ik ontzettend trots op het renovatieproject van het Atomium dat tussen 2004 en 2006 is uitgevoerd”, vertelt Sven. “Hier zijn we twee jaar mee bezig geweest, een ‘once in a life time’ project. Het was destijds ontzettend uniek en inventief hoe wij te werk moesten gaan”. Na zijn baan bij het aannemingsbedrijf deed Sven nog de nodige ervaring op als Algemeen Directeur in de woningbouw & renovatie en werkte hij in 2020 als projectleider nog mee aan de bouw van een hoofdkantoor voor een bank in Brussel, waar wel 500 man op de werf rondliepen. Je kan dus wel zeggen dat hij van alle markten thuis is!

 

Nieuwe uitdaging
Sven was toe aan een nieuwe uitdaging en toen kwam Pellikaan op zijn pad! “Na een aantal goede gesprekken met Roy, had ik daar meteen een goed gevoel bij”, vertelt Sven enthousiast. Het nieuwe verhaal en de visie van Pellikaan stonden hem wel aan en hij besloot toe te treden tot de Pellikaan familie. Zijn functie als Algemeen Directeur biedt voldoende uitdagingen als het gaat om het uitbouwen van het team en bouwen aan de toekomst en gemeenschap, in brede zin. “Ik ben een persoon die zich enorm focust op groei en ontwikkeling. Als we als team blijven groeien en evolueren, dan kunnen we de volgende uitdagingen als het gaat om nieuwe bouwprojecten zeker aan”, aldus Sven.

 

Digitalisering
Hij vervolgt: “Binnen Pellikaan is er veel energie, mensen zetten zich volledig in om aan hun werk te beginnen. Door het internationale karakter kunnen we heel veel van elkaar leren. Pellikaan doet heel veel voorbereiding voor de projecten. We bouwen het gebouw als het ware al een keer digitaal alvorens we het echt gaan bouwen. En dat is zo belangrijk voor het welslagen van een project. Ik ben nog geen enkel bedrijf tegengekomen dat net als Pellikaan zo ver is in digitalisatie of in BIM en LEAN. Wij hebben een voorsprong op de rest en dat moeten we ook zo behouden.”

“Doordat Pellikaan niet het grootste bedrijf is, is dat ook weer een voordeel. Dit maakt ons een sterk bedrijf. Wij kiezen onze projecten waar we al onze energie wensen te steken zorgvuldig uit. We werken gericht en zijn ontzettend sterk in Design & Build. We zorgen altijd voor de best mogelijke oplossingen, bepalen wat de aanpak is en denken proactief mee met de klant en eindgebruiker. De laatste decennia waren de prijs en de snelheid waarmee een project werd afgerond van primordiaal belang. Vandaag zien we dat meer criteria aan belang winnen, zoals kwaliteit en duurzaamheid.”

 

Duurzame wereld bouwen
“Het is een trend die met rasse schreden aan belang wint binnen de bouw. Het is effectief en maar goed ook, want ik denk dat er nog veel groeimarge zit in onze toch wel vervuilende sector. Van ontwerpfase over uitvoeringsfase, tot in exploitatiefase zijn er nog vele stappen te zetten. In al deze domeinen evolueren de technologieën zo snel en worden de speciale technieken belangrijker en belangrijker, dat het van belang is dat we onszelf steeds met de juiste partners weten te omringen.”

 

Toekomstvisie
“Zoals ik al zei, ik groei graag, dus ook met het bedrijf. Ik werk daarbij graag vanuit de basis, met het potentieel dat er voorhanden is om onszelf nog beter te maken. Van daaruit samen de stip op de horizon zetten en samenwerken naar die toekomst. Ik wil daarbij dat iedereen het gevoel heeft van ‘ik draag hier mijn steentje bij.’

Verder willen we naast de publieke markt ook meer gaan inzetten op de privémarkt. Laat ons onze sterktes en Design & Build troeven maar wat meer gebruiken op bijvoorbeeld de residentiële markt. Als we dat dan nog eens kunnen doen over de verschillende regio’s in ons land, dat zou fantastisch zijn!”