Succesvol sporthallenplan in Dortmund

Oude sporthallen bij scholen in en rond Dortmund worden vervangen. De hallen worden door lokale sportverenigingen en scholieren gebruikt. Op deze manier investeert Dortmund veel in sport en in de gezondheid van de inwoners.

De in-house architect van Gemeente Dortmund ontwikkelde hun ideale sporthalontwerp. Voor elke locatie wordt de specifieke situatie in het ontwerp verwerkt. Bijvoorbeeld de grondkwaliteit of the positie van het gebouw op het grondstuk. De hal bij het Immanuel Kant Gymnasium, die deze zomer in gebruik werd genomen bouwen we bijvoorbeeld in spiegelbeeld, zodat de ingang nu op een logische plaats is.

Twee van die hallen waren al eerder in gebruik genomen. In januari van dit jaar leverde Pellikaan de derde op, en de vierde is in de zomer in gebruik genomen. De bouw van de hallen gebeurt na openbare aanbestedingen. Pellikaan won al drie van deze projecten met technisch en economisch aantrekkelijke aanbiedingen. Het energieverbruik was lager in onze aanbieding, waardoor de energierekening voor de gemeente voor de komende 40 jaar lager zal zijn.

Jack Hazen
Commercieel directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag