De Sprong-III_05.jpg

Sportcentrum De Sprong, Middelburg

Sportcentrum De Sprong, Middelburg

Het nieuwe sportcomplex De Sprong werd gebouwd ter vervanging van de oude hal die Pellikaan in 1963 ook al mocht realiseren. Dit was toen overigens de eerste door Pellikaan gebouwde sporthal. Het nieuwe complex omvat twee grote wedstrijdhallen met vaste en uitschuifbare tribunes, twee gymzalen en andere sportgerelateerde ruimtes, horeca en verenigingsruimtes. Het project werd gefaseerd uitgevoerd zodat er steeds een hal beschikbaar. Totaal bvo 6.230 m².

Dit is het eerste project waar Pellikaan de pull planning methode toepaste volgens de lean filosofie. Pellikaan is samen met zijn bouwpartners in de bus gestapt en is voorin gaan zitten. Er is meer dan gebruikelijk samengewerkt en overlegd. Daardoor werd de bouwtijd voor de sporthal twee maanden korter dan bij vergelijkbare projecten. Lees meer over deze planningsmethode.

Opdrachtgever
Gemeente Middelburg
Architect
Bureau Bos

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager

Oberhausen Aussen Nacht 11.JPG

Hallenbad Oberhausen

Hallenbad Oberhausen

Het Hallenbad heeft een buitengewoon transparant concept met grote glasgevels en wijd uitdragende luifels in een moderne architectuur. Het ruime, open zwembadgedeelte wordt met name benadrukt door hoge, rode, dragende peilers die de hal in 2 gedeeltes verdelen. In het voorste gedeelte van het complex bevindt zich een 25 meter wedstrijdbad. In het achterste gedeelte bevinden zich een instructiebad en een duikbad met stalen duiktoren. De kleedruimten zijn ruim en kleurrijk, en op de verdieping bevinden zich kantoor- en vergaderruimtes met uitzicht op de zwembaden.

De gebruikte materialen voor de wanden geven een warme en rustige sfeer; de grote, grauwe zichtbare betonelementen brengen strengheid en stabiliteit. De functioneel ingerichte entreehal is over meerdere verdiepingen met glas uitgerust, en wordt warm en uitnodigend door opvallende rode elementen.

De stadsverwarming, de zonnepanelen en het waterbehandelingssyteem met UV-licht en elektrolyse werken volledig geautomatiseerd en hebben hun economisch voordeel al bewezen. De ecologische en economische opgaven van de investeerders konden optimaal en toekomstgericht vertaald worden.
Totaal 3.720 m² met 670 m² wateroppervlakte.

Opdrachtgever
OGM Oberhausener Gebäudemanagement GmbH
Architect
POS 4 Düsseldorf

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

IMG0222.JPG

Sea Life Centres

Sea Life Centres

Pellikaan bouwde het eerste Sea Life aquarium in Konstanz, Duitsland in 1998. Later volgden centra in Hannover en Speyer. Bezoekers kunnen de fascinerende onderwaterwereld van lokale en exotische wateren onderzoeken in de grote zoet- en zoutwater aqaria. De verschillende habitats zijn tot in detail natuurgetrouw nagemaakt in watertanks van zeer hoge kwaliteit. In ieder centrum zijn zo’n 5000 dieren van meer dan 100 soorten te zien. Een spectaculaire highlight is een 8 meter lange glazen tunnel door een 5 meter diepe tank, waar je pijlstaartroggen en haaien van dichtbij kunt bekijken.

Voor het ontwerp van elk Sea Life Centre wordt bijzondere aandacht geschonken aan de keuze van milieuvriendelijke materialen en systemen. De harmonieus geïntegreerde watertanks zijn zo ontworpen dat de dieren zich voelen als in hun natuurlijke omgeving.

Opdrachtgever
Merlin Entertainments Group

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

Gooise Praktijkschool Hiolversum_web__14.jpg

Gooise Praktijkschool, Hilversum

Gooise Praktijkschool, Hilversum

Op het Laapersveld zijn twee nieuwe schoolgebouwen als Construct & Build project gebouwd: de Gooise Praktijkschool en de Annie M.G. Schmidtschool. Het gaat om twee los van elkaar staande panden die toch één geheel vormen. Wegens de ligging langs een spoorweg zijn aanvullende maatregelen genomen om geluidsoverlast te voorkomen.

De Gooise Praktijkschool biedt onder meer ruimte voor opleidingen in horeca, autotechniek, houttechniek, metaaltechniek, detailhandel, groen, zorg & welzijn, mode & techniek en een realistische woonomgeving.

In Hilversum verhuisden diverse scholen naar nieuwe locaties. Om steeds onderdak te kunnen bieden aan de leerlingen, zijn de gebouwen na elkaar gerealiseerd.

Totaal: 3.557 m² BVO.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gooise Scholenfederatie
Architect
SP Architecten

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

lewishamelevation11aqt001.jpg

Glass Mill Leisure Centre Lewisham

Glass Mill Leisure Centre Lewisham

Deze health club bevindt zich op de onderste verdiepingen van een appartementengebouw van 27 verdiepingen in Lewisham, Londen. Er is een wedstrijdbad met ruimte voor toeschouwers en jury en een 20 meter lesbad; beide met beweegbare vloeren. Op de eerste verdieping bevinden zich zowel fitness en dansstudio’s als ook een wellness gebied met behandelkamers, sauna en stoombad. Verder is er plaats voor een klimwand, clubruimte, crèche, receptie/café gebied en vergaderruimten. Het centrum won de prijs voor Best Built Project – Community Scale bij de London Planning Awards – de “Oscars” voor ruimtelijke ordening.

Zeer bijzonder is de gevelafwerking: 1400 glazen panelen in tien kleuren worden verlicht. De verlichting reageert op het geluid buiten het centrum, zoals verkeer, treinen en voetgangers. Het patroon van de panelen is door een artiest bepaald.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Barratt London East / Gemeente Lewisham
Architect
LA Architects

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

PNC2_88.jpg

Pieter Nieuwland College, Amsterdam

Pieter Nieuwland College, Amsterdam

Om de school tijdens de bouw in gebruik te kunnen houden werden de renovatie en uitbreiding van het Pieter Nieuwland College gefaseerd uitgevoerd. Optimale veiligheid werd gewaarborgd door onder meer de bouwplaats duidelijk van de overige ruimten te scheiden. Ook werden ingrijpende werkzaamheden in vakantieperiodes uitgevoerd.

Twee bestaande vleugels werden ingrijpend gerenoveerd met nieuwe puien, daken, vloeren, wanden etc. Een deel van het bestaande gebouw is gesloopt om plaats te maken voor een grotere nieuwbouw. Het nieuwe deel werd vrijstaand gerealiseerd tussen de bestaande gebouwen. Door de ontstane ruimte tussen de oude en nieuwe gevels en het plaatsen van een lichtkoepel hierboven ontstond een bijzondere lichtinval.

De vernieuwde school heeft een hoofdingang met portiersloge, theaterruimte, lockers, overblijflokalen en bibliotheek. Er zijn praktijklokalen voor tekenen, handvaardigheid, muziek en BiNaSk (biologie natuurkunde scheikunde). Verder is er ruimte voor 30 gewone leslokalen, kantoorruimten etc.

Opdrachtgever
Amarantis Onderwijsgroep
Architect
GAJ Architecten

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur

Bowling alley.JPG

Sporthal De Mencke met jongerencentrum, Uithuizen

Sporthal De Mencke met jongerencentrum, Uithuizen

Ter vervanging van de in 1964 door Pellikaan gebouwde sporthal is een nieuw multifunctioneel centrum geopend. Het sportgedeelte bestaat uit een sporthal van 48 x 30 x 7 meter en een sportzaal van 28 x 28 x 7 meter onder keurmerk van NOC*NSF. Deze ruimtes zijn door akoestische scheidingswanden opdeelbaar en er is plaats voor een publiek van 250 personen. Het sportcentrum wordt gebruikt door sportverenigingen uit de gemeente Eemshaven en door het Hogeland College dat op het aanliggende terrein is gevestigd.

In het multifunctionele centrum is ook een ontmoetingsruimte met horeca en bowlingbanen te vinden, en een jongerencentrum met zaal/disco en recreatieruimte. Duurzame aspecten zijn belangrijk in dit project, er is ondermeer een warmtepompsysteem in combinatie met vloerverwarming geïnstalleerd. Totaal ca. 4.900 m2 BVO.

Opdrachtgever
Gemeente Eemsmond
Architect
Strategie Architecten

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur

alfa college 032.jpg

Sportcentrum ROC Alfa-college, Groningen

Sportcentrum ROC Alfa-college, Groningen

De nieuwe accommodatie voor ca. 750 leerlingen van de opleiding Sport en Bewegen van het Alfa-college in Groningen bestaat uit:
– Sportgerelateerde onderwijsfuncties
– Topsporthal met toeschouwersfaciliteiten
– Gymzaal/turnhal en dojo

Er zijn 19 klaslokalen voor individueel en klassikaal onderwijs, documentatieruimten, ICT-functies, kantine, keuken etc.

De topsporthal biedt plaats aan ca. 700 toeschouwers en is gerealiseerd conform de normen en eisen van NOC*NSF. Naast onderwijs biedt de accommodatie plaats aan het sportverenigingsleven met o.a. clublokalen, keuken en restaurant.

 

Opdrachtgever
ROC Alfa-college Groningen
Architect
Strategie Architecten

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

mfcHarde_045.jpg

MFC Aperloo, 't Harde

MFC Aperloo, 't Harde

Multifunctionele accommodatie met sporthal, multifunctionele ruimte, diverse was- en kleedruimtes, schietbaan, vergader- en theaterzaal. De sporthal is NOC*NSF goedgekeurd en heeft een afmeting van 44,2 x 24 meter en is voorzien van tribunebanken voor ca. 180 personen en is op te delen met een scheidingswand. De schietbaan is geluidstechnisch geïsoleerd door een zogenaamde doos-in-doos-constructie. Het project is compleet opgeleverd inclusief binneninrichting van de sporthal.

Totaal 3.654 m² BVO.

Opdrachtgever
Oranjewoud/Gemeente Elburg
Architect
Strategie Architecten

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

deBurgt_81.jpg

Wijkschool De Burgt, Barneveld

Wijkschool De Burgt, Barneveld

Brede school van 4.800 m² met daarbij een sporthal van ca. 1.900 m². Hierbij worden 5 eindgebruikers gefaciliteerd. Een deel van het gebouw is voor algemeen gebruik ingericht. Voorschoolse, naschoolse opvang en kinderdagverblijf (o.a. peuterspeelzaal) gecombineerd met 3 basisscholen.

Totaal BVO: 6.630 m²
Terrein: 2.890 m²

Opdrachtgever
Gemeente Barneveld
Architect
Bureau Bos

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager

IMG_1350.JPG

Zwembad Aqua Balance, Hannover-Misburg

Zwembad Aqua Balance, Hannover-Misburg

In een PPS-contract met de gemeente Hannover heeft de opdrachtgever het bestaande sport- en vrijetijdsbad compleet gereorganiseerd en gerenoveerd. Het nieuwe bad is om de sauna, fitness, Health & Beauty en de horeca uitgebreid. Het ruime en goed gestylde zwembadgedeelte met 2 grote baden, een brede waterglijbaan en een ruime ligweide completeren het aanbod. In alle technische onderdelen worden consequent hoogefficiente warmteterugwinningssystemen ingezet. Voor de warmte- en stroomvoorziening is een Blockheizkraftwerk (warmtekracht-koppeling) met warmtewisselaar gebouwd, die voor verbranding naast aardgas ook ecologische CO2-neutrale plantaardige olie gebruikt. Naast warmte wordt gelijktijdig ook stroom opgewekt, dat voor een deel aan het openbare netwerk ter beschikking wordt gesteld en vergoedt. Totaal 4.130 m² en 1.470 m² wateroppervlakte.

Opdrachtgever
sab AG Gesundheits und Badepark Hannover Misburg
Architect
Hooper Architects

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur

Vlaardingen1PellikaanVlaardingen_0245.jpg

Onderwijs- en sportaccommodatie, Vlaardingen

Onderwijs- en sportaccommodatie, Vlaardingen

In samenwerking met de gemeente Vlaardingen heeft Pellikaan Bouwbedrijf op basis van een Design & Build overeenkomst een onderwijslocatie met sporthal en kunstgrasvelden voor meerdere gebruikers gerealiseerd. Door de uitstekende samenwerking tussen de gemeente, de school en de plaatselijke korfbalclub zijn de bouwkosten en de exploitatie van het project samengevoegd en is er een prachtig complex gerealiseerd met duidelijke meerwaarde voor de gebruikers. Zo maakt de school overdag gebruik van de sporthal en wordt deze in de avonduren vooral bezet door de korfbalvereniging.

Het College Vos (VMBO) heeft op deze locatie 400 leerlingen. Er zijn 16 instructielokalen waaronder lokalen voor muziek/drama/dans, beeldende vorming, practicum/science, audio/video, multimedia/ICT, talenlab en leerwerkplekken. Verscheidene lokalen zijn opdeelbaar d.m.v. een vouwwand.

De keurmerk sporthal, conform NOC*NSF normen, heeft een afmeting van 24 x 44,2 meter met twee scheidingswanden en een tribune voor 150 personen. De entree, lift en aula van de school worden ook door sporters gebruikt. Twee mooie kunstgrasvelden completeren het aanbod.
Totaal circa 5.500 m² bvo.

Opdrachtgever
Gemeente Vlaardingen
Architect
Bureau Bos

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur