Oplevering Heliomare Heemskerk

Vandaag was de oplevering van het nieuwe gebouw De Velst aan de opdrachtgevers Heliomare en gemeente Heemskerk. Een feestelijk en historisch moment waarbij de overdrachtsdocumenten werden getekend door Heliomarebestuurder Jan Welmers en burgemeester Mieke Baltus.

 

Hiermee gaat voor Heliomare een langgekoesterde wens in vervulling. Er kan nu op integrale wijze ondersteuning geboden worden aan kinderen en jongeren in één gebouw. Basis en (voorgezet) speciaal onderwijs, sport en revalidatie op één locatie. Dat is uniek in Nederland.

 

De multifunctionele sportaccommodatie vervangt daarnaast de oude gymzaal die op de Velst stond en de gymzaal aan de Jean Monnetstraat. In twee nieuwe gymzalen zijn moderne materialen gebruikt en ze voldoen aan de NOC*NSF eisen. De twee gymzalen kunnen worden samengevoegd tot één sportzaal . Dit maakt het voor veel Heemskerkse verenigingen mogelijk om optimaal te kunnen sporten.

 

Het project is gerealiseerd volgens het design, build & maintain-principe, wat betekent dat Pellikaan na de oplevering van het gebouw ook de komende twaalf jaar het onderhoud van het gebouw verzorgt.

 

Op 4 september worden de kinderen en jongeren samen met hun ouders ontvangen in het gebouw van Heliomare. Ook de leerlingen van de Zevenhoeven en de Otterkolken maken vanaf dat moment gebruik van  hun nieuwe gymzaal ‘De Velst’.

Jack Hazen
Commercieel directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag