Maak kennis met de technisch directeur van Pellikaan België: Rudy de Cock!

Rudy de Cock is 43 jaar en de zoon van een beroepsmilitair. Samen met zijn twee jaar oudere zus en zijn moeder heeft hij daarom zijn jeugd op verschillende plekken doorgebracht. Van Aarlen (Zuid-België) tot aan Duitsland. Doordat Rudy is opgegroeid met meerdere talen en op verschillende plekken, kan hij zich heel gemakkelijk aanpassen aan zijn omgeving. Dat bleek een pluspunt in zijn verdere loopbaan.

Voordat Rudy werkzaam werd bij Pellikaan, was hij Projectmanager bij MBG, een dochterbedrijf van de CFE-groep. In 2012 werd hij opgebeld door een selectiekantoor met de vraag of hij geïnteresseerd was om de functie technisch directeur op zich te nemen bij Pellikaan. Rudy vertelt: “Deze functie zou vrijkomen, gezien de pensioengerechtigde leeftijd van mijn voorganger was bereikt. Die uitdaging sprak mij direct enorm aan en vormde een logische stap in mijn loopbaan.” En zo waagde hij op 7 januari 2013 officieel de sprong in het diepe.

In zijn eerste jaar bij Pellikaan vervulde hij de rol als senior projectmanager, om op die manier kennis te maken met zijn nieuwe collega’s en het interne functioneren van het bedrijf. Vanaf 2014 werd hij officieel technisch directeur.

Op de vraag van welke werkzaamheden Rudy het meest enthousiast wordt, antwoordt hij: “Ik haal mijn voldoening uit het oplossen van problemen en het realiseren van mooie projecten, in al zijn facetten. De interactie met de verschillende stakeholders, de financiële opvolging van projecten en de samenwerking tussen de verschillende bedrijfsafdelingen, maken mijn werk extra boeiend. Je bent niet enkel bezig met de realisatie van de bouwwerken, maar je hebt ook inspraak in de bedrijfsvoering en neemt beslissingen mee over innovaties en organisatie van het bedrijf. Dit natuurlijk allemaal in samenspraak met de andere leden van het managementteam.”

Natuurlijk heeft Rudy als technisch directeur ook te maken met grote uitdagingen. “De grootste uitdagingen blijven de realisaties van de bouwprojecten, binnen een gestelde termijn en met een bepaald budget.” Er wordt dan van hem verwacht dat hij projectmanagers bijstaat waar nodig en startende projectleiders begeleidt in hun werkzaamheden. “Problemen moeten vroegtijdig worden gedetecteerd en zo spoedig mogelijk worden opgelost. Mijn uitdaging daarbij is mensen te triggeren, zodat deze bepaalde problemen zélf leren oplossen. Daar leer je namelijk veel meer van dan wanneer de brand telkens voor jou wordt geblust.”

Bij Pellikaan bestaat iets als ‘een typische werkdag’ absoluut niet. “Enkele kerntaken zijn bijvoorbeeld projectleiders begeleiden, juniors opvolgen, inkoopopdrachten controleren en werfvergaderingen bijwonen. Iedere dag ziet er weer volledig anders uit en dat maakt het juist zo verfrissend en afwisselend”, vertelt Rudy enthousiast.

Het allermooiste project waar hij aan heeft gewerkt, vindt hij Zwembad Ronse (Design, Build & Maintain). “Het was een zéér mooie realisatie, in samenwerking met een fantastische architect. De vormgeving van het dak was bijvoorbeeld heel bijzonder, met de zeer grote overspanningen en het gebruik van duurzame materialen. Het eindresultaat was echt een plaatje!” Niet alleen de architecturale werkzaamheden brachten hem onder de indruk. Hij vervolgt: “Ook de kennismaking met de zwembadtechnieken en de bijbehorende andere technische installaties (zoals ventilatie en waterbehandeling) waren een openbaring en een uitdaging.” Rudy vertelt dat hij heel veel leert en heeft geleerd van de samenwerkingen met specialisten en collega’s uit Pellikaan Nederland. “De internationale kennisuitwisseling binnen Pellikaan is zeker een troef die nog meer uitgespeeld moet worden!”

Rudy, wij willen je enorm bedanken voor het delen van je verhaal. We zijn onder de indruk van je grote rol en prestaties binnen Pellikaan. Hopelijk blijf je nog lang deel uitmaken van ons team!  

Roy Pellikaan
Directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een mailtje of bel naar 0134657600.

Stel een vraag