Zwembad 't Rosco Ronse

Progressief en ecologisch zwembad

Het nieuwbouw zwemcomplex werd gekoppeld aan het bestaande sportcomplex. De inrichting van het recreatieve deel van het zwembad is interessant voor alle leeftijdscategorie├źn. Het permanente deel van de recreatie bestaat uit aaneenschakelingen van verschillende baden met verschillende dieptes en verschillende ge├»ntegreerde speelelementen.

Meteen na de douches ligt het bad voor de allerkleinsten. Dit speelwater is een deel van het bad van 20 cm diepte, waar de wat oudere jeugd niet in zwemt. In dit bad zijn bedriegertjes opgenomen die geschikt zijn voor de kleinsten. Het speelwater voor de wat oudere kinderen bevat ook de stepping stones en heeft een verloop van het 40 cm naar 60 cm. Dit bad bevat een regendouche, 3 bruisbulten en een waterval uit het plafond. In dit gedeelte staan de spuiten en fonteinen waar mee gespeeld kan worden. Een glazen hoek geeft het idee dat er een waterkubus vrij in de ruimte staat. Je hoort hier het geluid van de regendouche in het water kletteren, waaronder kinderen zich vermaken.

Ondertussen wordt dit alles door de bezoekers vanuit de patio en de cafetaria gadegeslagen.

Boven de recreatiebaden hangt de spectaculaire glijbaan van 50m lang dat zich volledig binnen in het gebouw bevindt. Via het daklicht komt er voldoende daglicht tot bij de recreatieve zone.

Er werd een parcours gemaakt worden waarbij men boven het water beweegt en er in kan vallen.

Wedstrijdbad

Voorbij het recreatieve deel bevindt zich het grote wedstrijdbad van 20,5m x 25m. Dit bad is voorzien van nene beweegbare bodem van 8x25m. instelbaar van 0 tot 2 meter. De gebruiksmogelijkheden zijn door deze beweegbare bodem legio.

Opdrachtgever
Stad Ronse
Architect
B2A1 en Venhoeven CS
Eddy Vanden Heuvel
Commercieel directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel ons op 027205845.

Stel een vraag