Sport- en jeugdsite Koldam Hoeilaart

Make-over jeugd- en sportinfrastructuur in Hoeilaart

De gemeente Hoeilaart startte met een masterplan voor het vernieuwen van de sportinfrastructuur op de site Koldam en het samenbrengen van sport en jeugd. Pellikaan won deze D&B aanbesteding met een goed uitgekiend plan in verschillende fases om de gehele sportinfrastructuur aan te pakken. De gedeeltelijke afbraak van de oude sporthal en de bouw van de nieuwe sporthal was de eerste fase binnen dit project. In fase 2 werden de tennisvelden, de voetbalvelden met nieuwe bijhorende accommodatie, turnhal voorzien maar ook de buitenaanleg en de parkings.

Tijdens deze eerste fase werd de bestaande sporthal (46x30m) verlengd en uitgebreid met een nieuwe gevechtssporthal, polyvalente zalen en nieuwe accommodaties voor de jeugddienst en een jeugdhuis.

De 2de fase omvat de vernieuwing van het bestaande voetbalveld, aanleg van tennisvelden, padels, petanque, 2 kunstgrasoefenvelden, de bouw van de turnhal en de bouw van een nieuwe voetbalaccommodatie. Fase 3  speelpark en skate zijn als laatste afgewerkt.

Programma

-Afbraak sportaccommodatie en jeugdlokalen.

-Renoveren, uitbreiden van de sporthal en energetisch vernieuwen, 2 polyvalente zalen en keuken, Jeugdhuis en jeugdlokalen, cafetaria en de bijhorende accommodatie: kleedkamers, bergingen, sanitair.

-Turnhal en nieuwe voetbalkantine en tribune.

-Aanleg sportvelden: vernieuwing bestaand kunstgrasveld, 2 kunstgrasoefenvelden, 2 tennisvelden, 2 padel velden, 3 overkapte petanquevelden, overkapping bestaand tennisveld.

-Volledige omgevingsaanleg: parking, fietspaden, beplantingen, toegangswegen, buitenspeelruimte en belevingspark voor de jeugd, skatepark.

Opdrachtgever
Gemeente Hoeilaart
Architect
Architectengroep A4
Eddy Vanden Heuvel
Commercieel directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel ons op 027205845.

Stel een vraag