Vlaardingen School

Vlaardingen School

In samenwerking met de gemeente Vlaardingen heeft Pellikaan Bouwbedrijf op basis van een Design & Build overeenkomst een onderwijslocatie met sporthal en kunstgrasvelden voor meerdere gebruikers gerealiseerd. Door de uitstekende samenwerking tussen de gemeente, de school en de plaatselijke korfbalclub zijn de bouwkosten en de exploitatie van het project samengevoegd en is er een prachtig complex gerealiseerd met duidelijke meerwaarde voor de gebruikers. Zo maakt de school overdag gebruik van de sporthal en wordt deze in de avonduren vooral bezet door de korfbalvereniging.

Het College Vos, (VMBO) heeft op deze locatie 400 leerlingen. Er zijn 16 instructielokalen waaronder lokalen voor muziek/drama/dans, beeldende vorming, practicum/science, audio/video, multimedia/ICT, talenlab en leerwerkplekken. Verscheidene lokalen zijn opdeelbaar d.m.v. een vouwwand.

De keurmerk sporthal, conform NOC*NSF normen, heeft een afmeting van 24 x 44,2 meter met twee scheidingswanden en een tribune voor 150 personen. De entree, lift en aula van de school worden ook door sporters gebruikt. Twee mooie kunstgrasvelden completeren het aanbod.
Totaal circa 5.500 m2 bvo.

Opdrachtgever
Vlaardingen School
Architect
Bureau Bos

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer

David Lloyd Club Ukkel

David Lloyd Club Ukkel

Aan de rand van het Zoniënwoud ligt een parel van een leisureclub.

Vanaf de weg is enkel het gerestaureerde historische kasteel te zien. In en onder het kasteel beschikken de circa 8.000 leden over 8.500 m² waar zij kunnen fitnessen, klassen volgen in één van de 4 dansstudio’s en de spinningstudio. In het natte gedeelte kunnen zij baantjes trekken in het 25m bad of in het buitenbad. Kinderen kunnen spelen in het peuterbad binnen of het kinderbad buiten. Relaxen geschiedt in de hydropool, de suana’s, het stoombad en de rustruimte.

13m onder het maaiveld (uniek in Europa) liggen 5 tennisbanen en een simulatiegolf.
Boven de ondergrondse parking van 3.500m² liggen 6 buitentennisbanen. Verder is er nog een speeltuin en in de zomer kan aan beachvolley gedaan worden.

In het kasteel is een full-restaurant, een crèche en een health- & beautycenter.

Opdrachtgever
David Lloyd Leisure
Architect
Van Eetvelde

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer

Whitgift School Sports Centre Croydon

Whitgift School Sports Centre Croydon

Het nieuwe sportcentrum is één van de mooiste centra voor scholen in de UK waar meer dan 20 sporten op nationaal niveau beoefend kunnen worden. De grote sporthal van 44×28 meter heeft een scheidingswand en is geschikt voor sporten van volleybal tot cricket. Voor bij wedstrijden is er ruimte voor publiek.

Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte werden ook scheidingswanden gebruikt in andere gebieden. De squashwanden zijn verplaatsbaar en het zwembad is geschikt voor wedstrijden en voor lessen. Het 8-baans bad is voorzien van tijdsregistratie en van een beweegbare bodem.

Verdere faciliteiten zijn fitness, klaslokalen, kantoren, keuken, fysiotherapie en multifunctionele ruimtes. Het sportcentrum ligt op het schoolterrein en werd gebouwd terwijl de school normaal in gebruik bleef. Vandalismebestendige materialen werden gebruikt zonder concessies te doen aan het ontwerp en een optimale lesomgeving werd gecreëerd door uitstekende akoestische voorzieningen.

Het oorspronkelijke ontwerp voor dit project was te duur. Pellikaan kon dat ontwerp aanpassen om aan het budget tegemoet te komen en kon toch alle benodigde faciliteiten leveren.

Totaal: 5.525 m² bvo.

Opdrachtgever
Whitgift School
Architect
Hooper Architects

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer

Brede School Duinterpen Sneek

Brede School Duinterpen Sneek

Het werk betreft het bouwkundige en installatietechnische advies, ontwerp, engineering, voorbereiding, begeleiding én realisatie van de Brede School. Naast een zeer fraai ontwerp is ook bijzonder veel aandacht gegeven aan duurzaamheid, waaronder warmte-koude opslag in de bodem, daglichtafhankelijke regeling van de verlichting met hoogfrequente verlichtingsarmaturen en betonnen daken. Dit resulteert dan ook in een energielabel A.

Het complex bestaat onder meer uit:
– Een basisschool openbaar onderwijs met 13 groepsruimtes
– Een basisschool bijzonder onderwijs met 22 groepsruimtes
– Zes wissellokalen die flexibel voor beiden scholen inzetbaar zijn
– Voorzieningen kinderopvang en buitenschoolse opvang
– Vier oefen-/gymlokalen
– Sporthal op te delen in 3 zaaldelen met NOC*NSF keurmerk
– Buitenterrein (wegen, parkeren, schoolpleinen) 12.000 m²

De gevel ziet er zeer natuurlijk uit door het gebruik van veel hout. Er is goed gebruik gemaakt van de ruimte en het harmonieuze gebruik van materialen en kleuren levert een geweldig resultaat.
Totaal ca. 7.445 m² bvo.

Opdrachtgever
Gemeente Sneek
Architect
Bureau Bos

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer