Kortere bouwtijd door lean plannen

In Middelburg paste Pellikaan voor het eerst de pull planning methode toe volgens de lean filosofie. Het was meteen een succes: de bouwtijd van de sporthal was twee maanden korter dan bij vergelijkbare projecten.

Afgelopen vrijdag is fase 1 van het sportcomplex te Middelburg succesvol en op tijd opgeleverd. Deze fase bestaat uit 2 gymzalen met bijbehorende accommodatie en een sporthal met bijbehorende accommodatie. In fase 2, die aansluitend gerealiseerd wordt, wordt een tweede wedstrijdhal met bijbehorende accomodatie en de horeca gebouwd.

Er werd hiervoor nog meer dan gebruikelijk samengewerkt en overlegd. Daarvoor is veel openheid onder de bouwpartners nodig. Voor de planning van deze sporthal heeft een meeting plaatsgevonden waar 95% van de bouwpartners gezamenlijk een planning gemaakt hebben voor alle werkzaamheden. Een bespreking met bijna 30 partijen! De bouwpartners maakten samen een planning voor alle werkzaamheden, van heiwerkzaamheden tot tegelzetten. Iedereen was er, de klant, architect en constructeur, maar ook de metselaar, vloerenleverancier en de schilder. De werkzaamheden zijn gepland per dag en per ruimte.

Er is tussentijds een aangepaste planning gemaakt, weer met alle partijen samen. Ondanks 27 onwerkbare dagen is de sporthal precies volgens deze strakke planning gereed! Voor fase twee van dit project in Middelburg staat de volgende planningsbijeenkomst al in de agenda’s.

Sven Reynaert
Algemeen directeur

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel ons op 027205845.

Stel een vraag