In beweging sinds 1947

In 1947 rijdt de jonge ondernemer Henk Pellikaan dagelijks naar zijn werk in Oosterhout. Zijn eerste opdracht is een project van veertig huizen. Hier worden de eerste stenen van Pellikaan Bouwbedrijf gelegd, niet wetende dat dit het begin is van een veel groter avontuur.

Pellikaan Bouwbedrijf start in de beginjaren met het bouwen van woningen, scholen en industriële gebouwen. Dankzij Henks visionaire en innovatieve karakter groeit de firma razendsnel . Vanaf de jaren zestig specialiseert Pellikaan zich in de sportbranche.

Van Oranje naar de tenniscourt

Oprichter Henk is een sportliefhebber pur sang. Als profvoetballer trapt hij het zelfs tot in het Nederlands Elftal. Later ontdekt hij een nieuwe liefde: tennis. Maar als het regent, kan er niet getennist worden. Dat stoort hem enorm maar het brengt hem ook op een idee: in 1963 bouwt hij een eigen sporthal. De eerste van een hele reeks. De populaire en bekende Pellikaanhal verschijnt door heel Nederland wat leidt tot de eerste internationale projecten. Vestigingen in België (1967), Duitsland (1972) en Engeland (1984) volgen.

Tennisclub met extra’s

In 1976 opent Henk zijn grote droom: de Pellikaan Tennisclub. Een grote multifunctionele sportaccommodatie in Goirle. Een complex dat zijn tijd ver vooruit is. Dit project is de start van de sportspecialisatie voor het bouwbedrijf. Ook vandaag nog is ongeveer de helft van de projecten sportgerelateerd.

Grenzeloos vernuft

De innovatieve indoor tennisaccommodatie van Pellikaan is het begin van vele succesvolle internationale projecten. De kennis en ervaring die wordt opgedaan tijdens de bouw en de exploitatie van deze accommodaties, is zeer waardevol voor nieuwe en grote projecten.

Club Pellikaan

In de jaren negentig introduceert Gerard – de zoon van Henk – een gloednieuw concept in Nederland: een compleet sportcomplex met een zwembad, fitnessapparaten, wellness-baden en tennisbanen. Het bijzondere is het lidmaatschap om gebruik te maken van deze faciliteiten. Dat geeft de individuele sporters een clubgevoel en dat zorgt meteen voor een sterke binding tussen de leden en de de accommodatie. De eerste Club Pellikaan is geboren. Tegenwoordig telt Nederland maar liefst zeven vestigingen.

Nu en de toekomst

Ondanks de grote (internationale) projecten is Pellikaan de afgelopen vijfenzeventig jaar een hecht familiebedrijf gebleven waar iedereen welkom is. Inmiddels is ook de derde generatie Pellikaan in beweging. Dennis als stuwende krachten bij Club Pellikaan en hun broer Roy bij het bouwbedrijf. Roy: “Vandaag zien we nog meer dan vroeger het belang van een vroegtijdige samenwerking. Daarom omarmen we BIM, het gebruik van 3D-modellen en de inzet van lean tools zoals pull planning en concurrent engineering. De focus ligt nog altijd op de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers, het vieren van successen en het delen van fouten. Zo werken we met z’n allen naar een zelflerende organisatie, waar iedereen kansen herkent en meedenkt over groei.”

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Rudy De Cock
Technisch Directeur