Pieter Nieuwland College, Amsterdam

Om de school tijdens de bouw in gebruik te kunnen houden werden de renovatie en uitbreiding van het Pieter Nieuwland College gefaseerd uitgevoerd. Optimale veiligheid werd gewaarborgd door onder meer de bouwplaats duidelijk van de overige ruimten te scheiden. Ook werden ingrijpende werkzaamheden in vakantieperiodes uitgevoerd.

Twee bestaande vleugels werden ingrijpend gerenoveerd met nieuwe puien, daken, vloeren, wanden etc. Een deel van het bestaande gebouw is gesloopt om plaats te maken voor een grotere nieuwbouw. Het nieuwe deel werd vrijstaand gerealiseerd tussen de bestaande gebouwen. Door de ontstane ruimte tussen de oude en nieuwe gevels en het plaatsen van een lichtkoepel hierboven ontstond een bijzondere lichtinval.

De vernieuwde school heeft een hoofdingang met portiersloge, theaterruimte, lockers, overblijflokalen en bibliotheek. Er zijn praktijklokalen voor tekenen, handvaardigheid, muziek en BiNaSk (biologie natuurkunde scheikunde). Verder is er ruimte voor 30 gewone leslokalen, kantoorruimten etc.

Opdrachtgever
Amarantis Onderwijsgroep
Architect
GAJ Architecten

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Richard van Emmerik
Directeur