In beweging sinds 1947

In 1947 reed ondernemer Henk Pellikaan elke werkdag in zijn krakkemikkige auto naar zijn werk in Oosterhout. Zijn eerste opdracht was een project van veertig huizen. Hier werden de eerste stenen van Pellikaan Bouwbedrijf gelegd, niet wetende dat dit het begin was van een veel groter avontuur.

Pellikaan Bouwbedrijf startte in de beginjaren met het bouwen van woningen, scholen en industriële gebouwen. Dankzij het juiste inzicht en het innovatieve karakter werd Pellikaan Bouwbedrijf steeds groter. Er volgden vestigingen in België (1967), Duitsland (1972) en Engeland (1984). Vanaf de jaren 60 specialiseerde Pellikaan zich in de sportbranche.

Eerste indoor tennisbaan

Oprichter Henk Pellikaan was gefascineerd door sport. Als profvoetballer speelde hij in het Nederlands Elftal. Later ontdekte hij een nieuwe passie: tennis. Henk baalde als het regende. Dan kon er niet getennist worden. Dat bracht hem op een idee. In 1976 opende hij zijn eigen Pellikaan Tennisclub, een grote indoor sportaccommodatie in Tilburg. Dit complex was zijn tijd ver vooruit.

Grote projecten

De innovatieve indoor tennisaccommodatie van Pellikaan was het begin van vele vruchtbare internationale projecten. De kennis en ervaring die werd opgedaan tijdens de bouw van deze accommodaties, was waardevol voor nieuwe en grote projecten.

Club Pellikaan

In de jaren 90 introduceerde Gerard – de zoon van Henk – een nieuw gloednieuw innovatief concept in Nederland: een compleet sportcomplex met een zwembad, fitnessapparaten, wellness-baden en tennisbanen. De eerste Club Pellikaan was geboren. Tegenwoordig telt Nederland zeven vestigingen.

Hecht familiebedrijf

Ondanks de grote (internationale) projecten is Pellikaan de afgelopen 70 jaar een hecht familiebedrijf gebleven waar je altijd binnen kunt wandelen. Omdat wij als geen ander begrijpen dat een gebouw past echt echt gaat leven als je je welkom voelt.

Paul Gerrits
Geschäftsführer

Haben Sie eine Frage? Wir helfen Ihnen gern weiter.

Schicken Sie uns eine Nachricht oder rufen Sie uns an: 02102 42 90 60.

Stellen Sie Ihre Frage